algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

L'Ajuntament de Palma no modificarà per ara les retribucions dels regidors

Calvo reuneix avui per primer cop la seva Junta de Govern reduïda abans del ple de demà

L'Ajuntament de Palma no modificarà, per ara, les retribucions dels seus regidors. Aquesta és la intenció de la nova batlessa de Palma, Aina Calvo, que avui horabaixa reunirà per primera vegada la seva Junta de Govern reduïda abans del ple extraordinari de demà dematí. Després de la polèmica decisió del batle de Calvià, el conservador Carlos Delgado, d'apujar el sou de tots els membres del consistori entre un 30% i un 50%, Calvo i el seu equip de govern no volen cometre error. Es tractaria, en qualsevol cas, d'actualitzar-les cada primer d'any en funció de l'increment de l'IPC. Una mesura d'austeritat pressupostària que la Junta de Govern posarà damunt la taula avui mateix.

Ajornada la decisió sobre les retribucions, l'activitat municipal se centra ara a preparar el ple extraordinari de demà, que obrirà foc amb la constitució de les juntes generals de les cinc empreses municipals (Emaya, EMT, EFM, Smap i Emop) i s'aprovaran els comptes corresponents a l'exercici 2006. Abans, emperò, la Junta de Govern «reduïda» haurà de reunir-se per acordar els punts que elevarà a ple. Andreu Alcover i Joana Maria Borràs, del PSOE, Eberhard Grosske del Bloc i Cristina Cerdó d'UM són els que juntament amb Aina Calvo integren aquest govern provisional.

A partir d'ara, els plens de l'Ajuntament es faran els dilluns dematí a les 10 hores, a causa de la doble condició de regidora i diputada del Congrés de la socialista Myriam Muñoz. No es descarta que una vegada dissoltes les Corts es reprengui el règim habitual de sessions, així com amb la revisió del Reglament Orgànic es podria estudia la possibilitat de realitzar-los els horabaixes. El ple extraordinari de demà donarà compte de la constitució dels grups municipals i en designarà els portaveus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.