cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
15°

Matas convoca per a dimarts el ple per constituir el Parlament, on serà present

El Bloc encara no assegura el seu vot perquè Munar presideixi la Cambra i el PP votarà Rotger

El president del Govern, Jaume Matas, signà ahir el decret pel qual, esgotant el límit establert en el l'Estatut d'Autonomia, convoca el ple de constitució del nou Parlament el proper dimarts 26, trenta dies després de la celebració dels comicis autonòmics. Després de l'anunci sobre la seva retirada de la vida política per la pèrdua del poder institucional per part del PP, Jaume Matas té temps fins dilluns per presentar davant la Junta Electoral la seva renúncia a l'acta de diputat electe i no prendre així possessió del seu escó.

El portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, confirmà ahir que tot i la renúncia de Matas a continuar en la política «continuarà amb la seva tasca de president del Govern fins que li pertoqui i assistirà tant al ple de constitució del Parlament com a la sessió d'investidura» del nou president. La sessió constitutiva del Parlament començarà a les 11 hores amb la constitució de l'anomenada Mesa d'Edat, formada pel diputat electe de major edat i pels dos de menor edat, que seran Cristòfol Huguet (PP), i Maria Torres (PSOE-Evissa pel Canvi) i Carolina Torres (PP) respectivament.

Sota la seva presidència s'ha de procedir a l'elecció de la Mesa del Parlament. Mentre que tot indica que PSOE i UM semblen haver arribat a un acord perquè Maria Antònia Munar ocupi la presidència de la Cambra, el Bloc per Mallorca encara no ha manifestat que donarà el seu suport a la líder d'UM, a l'espera de tancar un pacte definitiu de governabilitat per al Govern. A més d'això, l'actual president del Parlament i número tres de la llista autonòmica del PP, anuncià ahir que el seu partit el votarà a ell. En qualsevol cas, després del president de la Cambra es farà l'elecció dels dos vicepresidents i secretaris. Una vegada constituïda la Mesa, els diputats del nou governprendran possessió davant d'aquesta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.