algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

La negociació en el transport regular es trenca i convoquen vaga

La patronal presenta en el darrer moment una oferta pel conveni eliminant l'antiguitat

Quan tot semblava encaminat, les negociacions del conveni col·lectiu del transport regular s'han trencat, després que la patronal presentàs una contraoferta als treballadors en què eliminava l'antiguitat.

Aquest punt és pels sindicats un dels seus principals cavalls de batalla. Per això, quan reberen aquesta oferta decidiren presentar dilluns el preavís de vaga, que es faria efectiu a partir del 9 de juliol. Tot i així, queda una passa prèvia i d'obligat compliment per les parts, i és continuar les negociacions al TAMIB (Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears).

La reunió número tretze no va dur sort als negociadors del conveni. El representant de CCOO, Antonio Losada, es mostrà «decebut i emprenyat», perquè després de mesos de converses i de cessions per part dels treballadors, els empresaris han fet una oferta que no esperaven i en un punt que per ells és «irrenunciable».

«Els treballadors del transport regular són els que estan en pitjors condicions dins el sector del transport. No ho podem acceptar», afirmà contundent Losada.

En total, són prop de 600 els treballadors del transport regular. Seran ells els que decideixin en assemblea les característiques de la vaga, que en un principi es plantejava com a indefinida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.