cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

La Xarxa d'Economia Alternativa creà 867 llocs de feina l'any passat

Vint-i-vuit persones en situació d'exclusió social trobaren treball

La Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Balears (REAS) va crear més de 867 llocs de treball durant 2006 en els deu centres que integren l'organització, que té com a finalitat contribuir a la instauració d'un model econòmic «al servei de les persones i de l'entorn, i no només en l'obtenció de beneficis».

Així ho va assenyalar ahir el president de REAS Balears, Tony Pons, durant la presentació de la memòria de 2006, acte en què va destacar el paper que exerceix l'entitat per aconseguir ocupació per als més desfavorits. Així, va explicar que 28 persones en situació d'exclusió social varen trobar un lloc de treball l'any passat gràcies al servei d'intermediació laboral de la xarxa de la qual formen part 1.085 voluntaris.

Un altre dels programes d'atenció directa als usuaris és el de servei d'orientació i promoció d'empreses que va permetre la creació de 13 negocis i donà treball a 22 persones, mitjançant la tramitació de microcrèdits que atorga Colonya Caixa Pollença, per un import màxim de 18.000 euros. El sector comercial i de la restauració varen acaparar la major part de les empreses constituïdes l'any passat. En concret, REAS va permetre obrir una botiga de comerç just i solidari Pachamama Mare Terra, un negoci d'artesania ètnica, una perruqueria, com també restaurants i cafeteries a la Part Forana, actuacions emprenedores liderades en la majoria dels casos pel col·lectiu d'immigrants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.