algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

De Santos: «Que governàs Calvo seria el millor per a la ciutat i també per al PP»

El regidor en funcions pensa que d'aquesta manera el PP podria fer autocrítica i una renovació a fons

El tinent de batle d'Urbanisme en funcions, Javier Rodrigo de Santos, es depatxà ahir a gust sobre els resultats electorals del PP -«A Palma hem perdut vots. L'electorat ens ha donat una clatellada i això vol dir alguna cosa»-, sobre la situació del seu partit -«el PP necessita fer autocrítica i renovar-se»-, i sobre el futur govern municipal -«que governàs Calvo seria el millor per a la ciutat i també per al PP». Després de felicitar el candidat d'UM, Miquel Nadal, pel seu «avenç» a Palma, on ha obtingut dos regidors, i de proclamar la socialista Aina Calvo com «la gran guanyadora» dels passats comicis municipals de dia 27 de maig, Rodrigo de Santos lamentà el «silenci» a les urnes de milers de ciutadans. En aquest sentit, el regidor conservador en funcions instà tots els partits a fer autocrítica sobre l'alt percentatge d'abstenció.

Javier Rodrigo de Santos és un dels desset regidors (5 del PP, 10 del PSOE i 2 d'EU-EV) que passat demà causarà baixa en el Consistori palmesà. En el seu cas, fou la cap de llista del PP, Catalina Cirer, qui decidí prescindir d'ell -relegant-lo al darrer lloc de la llista- per a la formació d'un nou govern municipal, en el cas de revalidar la majoria absoluta que des de fa setze anys ostentava el PP a l'Ajuntament de Palma. Aquest dissabte es constituirà el nou consistori i s'elegirà la futura batlessa de Palma. Tot apunta que la candidata socialista, Aina Calvo, surt com a favorita a presidir el govern de Ciutat, gràcies al suport que podria estar a punt d'atorgar-li Miquel Nadal.

«Estic convençut que cap partit oferirà la batlia a Nadal. Matas no ho farà perquè que a UM no l'interessa», manifestà De Santos, qui afegí que «si el PP se'n va a l'oposició no passa res. Tal vegada seria el millor per a Palma i per al PP, perquè es podria fer autocrítica i renovar el partit». Quant als enfrontaments entre Cort i el Consell sobre la venda de Can Domenge o la parcel·lació de la façana marítima, a més de la protecció de Gesa, De Santos manifestà sentir-se «culpable, però no responsable» de la crispació que ha marcat la relació entre PP i UM. «La meva crítica es referia a una manera de governar poc transparent i al fet que tres comandin sobre 33», declarà en relació a la participació d'UM en el govern del Consell, a causa del pacte amb el PP el 2003. De Santos és funcionari de l'Estat, on ha de tornar a partir de dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.