Espècies protegides, dissecades i vives, catanes, ullals d'ivori, fins i tot unes icones russes són alguns dels objectes que el servei de duanes ha decomissat a Balears per suposat comerç il·lícit.
El delegat especial de l'Agència Tributària, Raúl Burillo, destacà l'elevat valor de la majoria dels béns intervinguts i la tasca dels serveis duaners per impedir aquest tràfic comercial.
Una vegada interceptats, els objectes es posen a disposició del jutge. Després s'entreguen segons la seva tipologia a museus locals, zoològics o protectores d'animals; o si els reclamen, es retornen als països d'origen L'Agència Tributària no disposa d'estadístiques del nombre d'objectes decomissats ni del seu valor, però Burillo explicà que «cada any hi ha alguna sorpresa, com diamants o lleons».
Burillo féu aquestes declaracions durant la presentació de les activitats que es duen a terme per celebrar els 60 anys de la construcció de la seu de l'Agència Tributària a Palma.
S'oferiran dues exposicions: una amb alguns objectes que decomissa duanes i l'altra amb fotografies d'arxiu de la construcció de l'edifici i l'evolució de les seves instal·lacions. Ambdues s'ubicaran al segon pis del carrer Cecili Metel i seran obertes al públic en general. Burillo recordà que més de 2.000 ciutadans al dia hi passen. Així mateix s'ha realitzat un concurs fotogràfic entre els funcionaris.
L'edifici, construït l'any 1947, fou qualificat en el seu moment d'emblemàtic i singular, explicà el delegat. Van ser necessaris quatre anys per aixecar-lo i s'emprà pedra de Binissalem i de Santanyí com a materials.
En el moment de la inauguració hi treballaven uns 50 funcionaris i es considerava el millor edifici públic de Mallorca. En l'actualitat són aproximadament 200 els treballadors i alguns dels serveis de l'Agència Tributària ja es troben ubicats fora d'aquest edifici.