algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Els forenses afirmen que la jove de Cala d'Or va ser assassinada

Foren taxatius en assegurar que la dona rebé diversos cops al cap

Els forenses que examinaren el cos de Verònica Kovalovska foren rotunds ahir a l'hora d'afirmar que la dona havia mort assassinada, després de rebre diversos cops al cap produïts per un objecte contundent i dos talls profunds als dos canells. Els metges, Emília Salas i Javier Alarcón, asseguraren que l'al·lota havia intentat defensar-se i que algú l'havia agafada amb força. Presentava fractures dentals, nasals i una lesió forta al front que li suposà l'esclat del crani. Aquest darrer cop era de forma triangular. Segons els forenses, aquest detall descarta la possibilitat d'una caiguda sobre una superfície plana com és el trespol. Els forenses sostenen que s'ha d'atribuir a un objecte amb dues puntes, probablement una pedra. També destacaren que el cos no tenia altres ossos trencats ni òrgans interns afectats, com succeeix en les caigudes des d'una certa altura. De tot això en tragueren una conclusió clara: que «no es té cap indici ni un que avali que la mort es produís per una caiguda des d'un segon pis».

Després d'aquesta exposició, arribà el torn d'un doctor presentat per la defensa, Miguel Timoner, la intervenció del qual resultà polèmica. L'expert defensà la teoria que la dona caigué d'un segon pis i que en aquesta caiguda patí cops provocats per alguns superfícies sortints, però no sabé explicar per què no s'hi havien trobat restes de sang. Tampoc no argumentà per què la jove havia patit talls als canells sense deixar rastres de sang. El doctor qualificà de «taxatives i autoritàries» les conclusions dels forenses, i repartí una foto entre el jurat. El president del tribunal es mostrà molt indignat de saber que la foto no s'havia incorporada a la causa. Segons ell, es tractava d'una acció «molt irregular i intolerable», i feia molt de temps que «no veia res de semblant». Tot seguit demanà al jurat que no tingués en compte aquella foto, que mostrava la façana de la finca on l'al·lota morí.

Quan feia gairebé set hores que el jurat escoltant testimonis i doctors, un perit de la defensa presentà un complex model biomecànic, molt mal d'entendre per als membres del jurat, per intentar demostrar la teoria que la dona havia ensopegat amb una vorera i havia caigut de cap. La defensa es basà en aquesta afirmació i en alguns dels 17 testimonis que havien declarat al matí. Hi figurava un matrimoni que vivia a la finca de Cala d'Or on morí l'al·lota. Tots dos explicaren que la seva terrassa és just a un metre d'on la dona fou trobada i que tot i això el seu ca, un petit canitxe, no havia lladrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.