lluvia ligera
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Els veïns de les Fontanelles insten Palma a rebel·lar-se contra Cort

La plataforma es concentrarà avui a partir de les 10 davant l'aiguamoll

La Plataforma per les Fontanelles ha convocat per aquest matí a partir de les 10 una concentració davant l'aiguamoll per demanar la seva protecció. L'acció respon a la decisió de l'equip de govern conservador en funcions de Catalina Cirer d'aprovar de manera definitiva la creació d'un complex comercial i d'oci de 90.000 metres quadrats que, segons els ecologistes, suposaria la mort d'aquest paratge natural. Ahir mateix, l'Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca, Acotur, se sumà a les protestes dels veïns, comerciants i ecologistes. El portaveu del col·lectiu empresarial, José Tirado, es demanava «quines presses té Cirer per aprovar això just ara? Quins interessos s'amaguen darrere la urgència del procediment seguit?

Acotur considerà que la creació d'aquest complex no només perjudica l'entorn natural de la zona, sinó que també fa malbé els interessos dels comerciants i empresaris instal·lats a Can Pastilla i la Platja de Palma. Tanmateix, la principal reivindicació per la qual es demana que no es construeixi a la zona és que suposaria la dessecació d'aquest aiguamoll, la darrera zona humida de l'antiga albufera de la badia de Palma. Convé recordar que la polèmica ressorgí just tres dies després de les eleccions de dia 17 de maig, en les quals el PP perdé la majoria absoluta a les principals institucions allà on governava. La Junta de Govern en funcions de l'Ajuntament de Palma procedí a l'aprovació definitiva de la urbanització de 90.000 metres quadrats de les Fontanelles.

Aquest matí, a partir de les 10, la plataforma veïnal ha convocat un acte lúdic i reivindicatiu. S'hi penjarà una pancarta de protesta i s'hi convidarà els assistents a pegar un crit a favor de les Fontanelles. La concentració començarà davant l'hotel El Cid de la Platja de Palma. Aquest aiguamoll tan polèmic té un elevat valor ambiental. És una zona transitada per aus migratòries i, a més, alberga una important representació de l'espècie endèmica Lomònium Barceloi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.