algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
24°

La producció d'albercoc de galta cau enguany quasi un 90 per cent

Aquesta casta és la més apreciada per consumir i fer-ne confitura

La producció de l'albercoc de galta, el més dolç, adequat i apreciat per fer-ne confitura o simplement per tastar, ha caigut aquesta temporada gairebé un 90 per cent en comparació a la de l'any passat. Les dades que aporta la Cooperativa Agrícola de Porreres així ho evidencien. L'any 2006 es recolliren devers 40 tones d'albercoc de galta i, segons les previsions, en aquesta just s'arribarà a cinc tones, informà la gerent de la Cooperativa, Esperança Mora. Els motius d'aquest gran descens de la producció s'expliquen per la mateixa naturalesa d'aquest tipus d'albercoc i per les condicions meteorològiques. Mora explicà que l'albercoquer de galta «sempre té dues anyades bones i una de fluixa en què es regenera». A això, s'hi ha afegit enguany la circumstància que «el mes de gener no va fer el fred suficient» que requereix aquesta varietat, explica la gerent de la Cooperativa. Malgrat tot, la situació no és preocupant, ja que les produccions d'altres varietats d'albercocs és normal. A més, l'anyada dolenta de l'albercoc de galta fa preveure que la pròxima serà bona. Així, les expectatives en altres varietats són normals, com és el cas del roig carlet o el caninos, dels quals es preveuen recollir devers 45 tones d'aquest producte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.