cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El Govern gastarà més de 3 milions d'euros a organitzar les eleccions

Recollir, processar i difondre els resultats provisionals és el més car

La complexa organització del procés electoral, que conclourà el 27 de maig, suposarà al Govern balear un cost aproximat de més de tres milions d'euros.

La Conselleria de Relacions Institucionals, que dirigeix Rosa Estaràs, és l'encarregada de la planificació i, des de fa dos mesos enrere, ha tret a licitació en el Butlletí Oficial (BOIB) els contractes per a les actuacions necessàries. De fet, la primera d'aquestes va ser la contractació, per 230.000 euros, d'un servei de consultoria i assistència tècnica per planificar tot el procés.

Detalls necessaris per als comicis com el servei de confecció, embalatge, custòdia i distribució de les paperetes i sobres de les diferents candidatures (aquest cop tres de diferents), tenen un cost de 244.000 euros.

No obstant això, la contractació més costosa per al Govern (al voltant de 1.400.000 euros) és la que s'encarregarà, el mateix dia de les eleccions, de la recollida, processament i difusió de la informació sobre els resultats dels comicis autonòmics i de cada consell. Rosa Estaràs serà la portaveu de l'Executiu durant «nit electoral». A això s'ha d'afegir la campanya institucional que ha de fer el Govern, tal com marca la Llei electoral, per tal de fomentar la participació. Tindrà un cost aproximat d'1,2 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.