algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

L'oferta complementària anuncia mobilitzacions pel decret del renou

Les diferències entre empresaris i hotelers aturen el decret del Govern

Tot i que dilluns semblava que hotelers i oferta complementària havien arribat a un acord en el tema de les limitacions del renou exterior, les discrepàncies han tornat a sorgir i el decret del Govern que l'havia de regular s'ha aturat. Tanmateix, associacions com la del comerç turístic, Acotur, tenen previst fer un calendari de mobilitzacions si no s'arriba a un acord definitiu «de forma immediata». Així ho anuncià el seu president, José Tirado, que qualificà l'actitud dels hotelers de «caribenya i avara». La Platja de Palma és on més afecta aquesta situació de confrontació. En aquest sentit, el gerent de l'Associació Empresarial d'Activitats Turístiques de la zona, Jesús Sánchez, assegurà que es «posen en perill molts llocs de feina» si no s'arriba a un acord.

En aquest sentit, Sánchez explica que l'any passat moltes de les terrasses de la Platja de Palma romangueren «en silenci». Els empresaris tenen previst contractar menys personal si no poden posar música, assenyala. «Els problemes sorgeixen de la interpretació de l'ordenança municipal», per això, demanaren al Govern que intervingués i fes una normativa que no depengués de la interpretació dels tècnics. El gerent de l'associació assegura que els veïns estan d'acord amb els límits de 65 decibels exteriors, que no poden arribar als habitatges a més de 30 decibels. El mesuratge d'aquestes xifres es faria amb les portes dels establiments tancades. Aquest és el punt del conflicte, segons explica Sánchez, ja que els hotelers volen que es faci amb les portes obertes.

Des de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm), el seu president Pere Cañellas assegura que per la seva part no hi ha hagut cap canvi de postura. Segueixen defensant que s'ha d'aplicar la llei de contaminació acústica de medi ambient i el decret de l'any 1987 que establia els paràmetres sobre límits de renou. El tema és ara en mans dels tècnics i el Govern, a través de les conselleries d'Interior i Turisme continuarà intermediant entre les parts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.