nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

El camioner ingressa a la presó

El professional admeté davant el jutge que havia begut i pres cocaïna, i la investigació apunta que conduïa al doble de la velocitat permesa

60234
Andreu Cabot Ferragut, detingut per l'atropellament mortal, en el moment d'arribar als jutjats de via Alemanya.Fotos: A. SEPÚLVEDA.

E.L.V./J.J. Palma.
El conductor detingut ebri i drogat com a sospitós d'haver provocat l'accident mortal del passeig marítim de Palma ingressà ahir vespre a la presó després de declarar davant del jutge. Andreu Cabot Ferragut, de 36 anys, passà la nit als calabossos de Sant Ferran i ahir dematí es negà a declarar davant els agents de la Policia Local que li havien de prendre declaració. Als calabossos es mostrà alacaigut i ja sabia que una hostessa havia mort i l'altra estava greu per la seva conducció imprudent. A l'horabaixa fou traslladat als jutjats de via Alemanya, enmig d'una gran expectació mediàtica. El seu advocat, Fernando Mateas, i el fiscal Pedro Horrach foren presents en la seva declaració davant la jutgessa, en la qual explicà que havia frenat perquè el semàfor es posà en vermell i fou llavors que va veure des del mirall retrovisor que el remolc bolcava.

Afegí que la nit abans de l'accident consumí entre cinc i sis cerveses, mentre sopava i també després, quan jugava una partida de dards amb uns amics. També reconegué que havia inhalat dues «retxes» de cocaïna. Se n'anà a dormir a la una de la matinada, sempre segons el seu relat, i es despertà a les set. Va prendre un cafè amb rebentat de conyac. Després agafà el camió i sortí del port en direcció al passeig marítim. Entrà al revolt del pont del Club de Mar i, en incorporar-se a la via principal, frenà perquè el semàfor era vermell. Fou aleshores que va veure a través del mirall retrovisor que el segon remolc bolcava damunt les dues hostesses de nacionalitat búlgara que esperaven per travessar el pas de zebra. Al final de la seva declaració, el fiscal del cas va demanar el seu ingrés a la presó, perquè considerava que hi havia perill de reiteració delictiva, ja que podia tornar a posar-se al volant d'un camió.

Feia sis anys que Andreu Cabot treballava una hora diària els matins descarregant camions, i després acudia a la seva feina com a xofer de l'EMT. A la seva empresa, tanmateix, no sabien que estigués pluriocupat. Per la seva banda, la Policia Local continuava ahir les gestions i prengué declaració a tres testimonis de l'accident. Tots coincidiren que el camioner havia entrat dins el revolt a una velocitat inadequada. La investigació ha confirmat que anava a 38 quilòmetres per hora, tot i que el més aconsellable en aquell tram és no passar de 20. La velocitat i el consum d'alcohol i de droga foren les causes de l'accident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.