algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Un camioner begut i drogat bolca el seu vehicle i mata una vianant

Una altra dona està ferida molt greu en l'accident que es registrà al passeig marítim

57580
Roslada Ivanova Divena, de 37 anys, morí esclafada pel remolc del camió. La seva amiga Galabina ha perdut una cama. | A.S./B.B.

J.J. / G.P.Palma.
A les 7.58 hores del matí dues amigues búlgars, hostesses de professió, gaudien d'un matí assolellat al passeig marítim de Palma. Segons després una d'elles moria esclafada per un remolc i l'altra quedava terriblement mutilada. El botxí va ser un camioner mallorquí que anava ebri i que havia consumit cocaïna. Andrés C.F., de 36 anys, havia passat la nit embarcat al vaixelMurillo, de la companyia Trasmediterránea. A primera hora arribà al port de Palma i es posà al volant del seu Pegaso 360, un camió de 18 metres format per una cabina i per dos remolcs. El vehicle, carregat d'electrodomèstics i de mobles, pujà pel pont del Club de Mar, al final del passeig marítim, i hi davallà per incorporar-se a aquesta via en direcció a Portopí. Entrà dins el revolt a una velocitat excessiva i no pogué controlar la part posterior del camió, que registrà un efecte de «fuet». A continuació, bolcà i pegà damunt les dues amigues de l'Est, que esperaven devora el semàfor per travessar, sense sospitar el que estava a punt de succeir. El Pegaso envestí un senyal de circulació i el semàfor i després esclafà les hostesses.

Roslada Ivanova Divena, de 37 anys, morí a l'acte i el seu cos quedà completament destrossat. La seva companya va tenir més sort, encara que el contenidor li va amputar la cama esquerra, li va fracturar la pelvis i li va provocar altres lesions. El centre d'emergències de l'112 va començar a rebre telefonades de testimonis segons els quals un camió havia bolcat damunt una marquesina i havia atropellat les persones que esperaven l'autobús. La informació, com es comprovà després, era errònia. També s'especulava en els primers minuts que les víctimes mortals fossin diverses, ja que hi havia membres amputats i un bassiot de sang aborronador. La Policia del Port, la Policia Local, el Cos Nacional de Policia, els Bombers, la Guàrdia Civil i ambulàncies del 061 prengueren aquest tram del passeig marítim i els comandaments de la caserna de Sant Ferran decidiren tallar la circulació en ambdós sentits. Es tractava d'una mesura dràstica que provocaria un embús monumental, però era necessària perquè una gran grua pogués aixecar el contenidor i auxiliar les dones atrapades.

Hi ha molta de gent esclafada!», cridava una dona mentre curiosos, veïns i treballadors dels voltants es concentraven devora el contenidor, commocionats. La Policia acordonà la zona i els primers agents que miraren davall el remolc quedaren terriblement impressionats pel panorama: Roslada Ivanova estava irrecognoscible i la seva amiga es dessagnava per la cama seccionada a l'altura del genoll. Les feines de rescat varen ser penoses, dantesques, i les restes de la morta s'hagueren d'introduir en diferents bosses. La ferida va ser evacuada amb vida a l'hospital de Son Dureta, on el doctor Corral la va operar amb urgència de la cama mutilada, la dreta. El peu esquerre també el tenia destrossat, amb un despreniment molt gros de pell. Els metges li feren neta aquella ferida i després l'atengueren de la fractura de pelvis i de les altres lesions. Està molt greu, però la seva vida en principi no corre perill. El més perillós són les infeccions, ja que està molt dèbil i podrien ser nocives per a ella.

Mentrestant, el drama continuava al passeig marítim. Quan la grua hagué aixecat el remolc bolcat, una taca enorme de sang damunt la pintura del contenidor horroritzà als testimonis, alguns dels quals hagueren de mirar cap a una altra banda. Andrés C.F., el xofer de 36 anys, va ser conduït al cotxe d'atestats, on hagué de bufar per al control d'alcoholèmia, que va confirmar les sospites que anava begut. Després, de manera espontània, va reconèixer que també havia inhalat cocaïna. Va quedar detingut per un delicte d'homicidi imprudent i es preveu que avui presti declaració al jutjat de guàrdia.

El tall del passeig marítim, una de les artèries principals de Palma, va provocar un gran caos circulatori, que va durar fins a les deu i mitja del matí. El passeig marítim de Palma, a les vuit del matí, és un formiguer de gent. Ahir, tots els qui presenciaren l'accident quedaren terriblement commocionats per les seves conseqüències. «Hem sentit crits i després han dit que hi havia molta gent davall un contenidor: han estat moments tremends, de gran tensió», comentava la treballadora d'un bar pròxim. Tots els agents disponibles de la Policia Local de Palma foren mobilitzats per desviar el trànsit pel carrer de Joan Miró o altres, i per fer circular els milers de vehicles retinguts. La Guàrdia Civil participà en el dispositiu. El regidor Àlvaro Gijón i el cap dels Bombers, Manuel Nieto, presenciaren de prop l'operatiu, de devora el pont del Club de Mar. Al cap de gairebé tres hores de la tragèdia, només quedaven a la zona alguns periodistes, operaris de neteja i els policies locals que enllestien l'atestat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.