cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Matas s'envolta dels seus «homes forts» per encapçalar la llista del PP al Govern

Presenta una llista continuista, amb Maria de la Pau Janer com la novetat més destacada

79632
La presidenta del Comitè Electoral del PP, Mabel Cabrer, anuncià ahir la llista. | JOAN TORRES.

El president del PP balear i candidat a la reelecció en el Govern, Jaume Matas, es presentarà als comicis autonòmics amb una llista en la qual no hi ha gaire canvis ni absències destacades, entre els primers llocs, respecte de la passada legislatura. Així, els «homes forts» del partit l'acompanyaran per aquest ordre: Rosa Estaràs, Pere Rotger, Mabel Cabrer, Joan Flaquer, Aina Castillo i Jaume Font. Llevat de Rotger i de Castillo, la resta també ocupen els primers llocs de la llista del PP al Consell de Mallorca. Després d'ells, com a independent i en el número 8, l'anunciat fitxatge estrella de l'escriptora Maria de la Pau Janer. Immediatament després d'ella, un altre «home de pes», el secretari general del partit, José María Rodríguez.

Els actuals diputats Carme Feliu i Joan Huguet ocuparan el lloc desè i l'onzè respectivament. El veterà polític menorquí, portaveu parlamentari dels populars aquests darrers quatre anys, veurà complida així la seva intenció de celebrar 25 anys ininterromputs a la Cambra. En el número 12 de la candidatura hi haurà una altra de les poques novetats, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler. Els actuals consellers d'Educació i Cultura i d'Immigració i Cooperació, Francesc Fiol i Encarnación Pastor respectivament, ocupen llocs amb la sortida assegurada: el 13 i el 14. Pastor es presentarà també per primera vegada a una llista del PP. Fins al lloc que, en el cas del Consell, donaria la majoria absoluta a Mallorca als populars, el 17è, hi figuren per aquest ordre el batle de Manacor, Antoni Pastor; la fins ara directora general de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs; i el president de s'Institut de Serveis Socials i Esportius del Consell de Mallorca, Antoni Serra.

L'evissenc ha entrat a darrera hora en aquesta llista precisament per la seva condició pitiüsa, de manera que ha de renunciar al sisè lloc que ocupava en la del Consell de Mallorca, en la qual serà substituït per l'actual portaveu a la institució insular, Fernando Rubio. Ni Serra ni el partit no s'havien adonat que la legislació estableix que per integrar una candidatura a un Consell Insular s'ha d'estar censat a la mateixa illa. Ell hi està a Eivissa. Als populars ja els havia succeït això amb un integrant de la llista al Consell de Menorca, censat a Mallorca. Previsiblement, Antoni Serra i Fernando Rubio han intercanviat els seus llocs prevists de manera inicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.