algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Un total de 19 autobusos de l'EMT ja informen els seus usuaris en català

Cort preveu que el sistema quedi implantat a tota la flota en un parell de mesos

Un total de 19 autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ja han començat a comunicar-se amb l'usuari en català, mitjançant la incorporació d'un sistema informàtic que progressivament s'anirà instal·lant a la resta de la flota. La iniciativa respon a una important demanda social i política, a més de ser un compliment del Pla municipal de normalització lingüística.

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana i president de l'EMT, Àlvaro Gijón, informà del desenvolupament d'aquesta acció, que disposa d'un pressupost de 180.000 euros. Aquesta quantitat representa el cost del sistema informàtic, que a finals de maig ja han de tenir els 160 autobusos de la flota de transport urbà de Palma.

Gijón comentà que «amb la intenció de no interferir en el servei de busos, totes les tasques d'adequació dels vehicles i d'instal·lació dels aparells s'ha realitzat els vespres a les cotxeres de l'EMT». A hores d'ara, ja s'ha completat aquesta adaptació en poc més del 10% de la flota i es preveu que abans de les eleccions de dia 27 de maig ja s'hagi completat el procés. El cost global d'implantació del sistema nou és de devers 1.100 euros per vehicle.

Flota bilingüe
Ara com ara, el sistema implantat no permet altre idioma que el català. A més, els intervals de temps entre aturades -massa curts- i la durada de la veu informàtica -massa lenta- fan impossible introduir el castellà a la megafonia dels busos.

No obstant això, el director gerent de l'EMT, Alejadro Delacourt, ha donat instruccions als tècnics de l'empresa perquè cerquin fórmules que permetin compatibilitzar les dues llengües i, d'aquesta manera, acabar amb la polèmica suscitada entre els sectors més «ultra» de Ciutat.

No fa ni mig any que l'EMT incorporà 18 autobusos nous i incrementà la plantilla de xofers amb 47 places més. Tot per continuar prestant servei als 35 milions de passatgers que l'empresa municipal mou cada any a través de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.