algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

L'obra de Jacint Verdaguer ja acumula 20 denúncies per manca de seguretat

Un veí de la zona en registra 11 més a la Inspecció Provincial del Ministeri Treball i Seguretat Social

Ara ja són 20 les denúncies que investiga l'Estat en relació a la manca de seguretat personal i col·lectiva a les obres de Jacint Verdaguer. Ahir mateix, Gabriel Fuster, el mateix que presentà les nou primeres, en registrà onze més, mitjançant les quals alerta de l'incompliment del Reial Decret 1627/1997 de 24 d'octubre sobre disposicions mínimes de seguretat i salut a les obres. Les fotografies que il·lustren aquesta plana han estat fetes pel mateix denunciant i només són una petita mostra de la situació que es viu a les tasques d'acabament de les obres de superfície a Marquès de la Fontsanta, Jacint Verdaguer i Prevere Rafael Barrera, l'eix viari del soterrament del tren. A la manca de seguretat personal i col·lectiva dels treballadors, s'hi afegeix el perill imminent per als vianants que passegen per allà.

Convé recordar que Diari de Balears publicà en exclusiva diumenge passat les nou primeres denúncies presentades davant la Inspecció Provincial del Ministeri de Treball i Seguretat Social de les Balears per Gabriel Fuster, un veí de la zona que cada dia travessa el bulevard de Jacint Verdaguer de camí cap al seu despatx, en el carrer Vallori. L'actitud de Fuster pretenia palesar les nombroses irregularitats en què incorrien les obres. És molt probable que les presses amb què es fan les obres de superfície s'expliquen bàsicament pel fet que el proper dissabte s'obre al públic el «tercer» Parc de les Estacions que estrena Palma en els darrers deu anys. Una obra que ha costat 10'5 milions i que ha finançat íntegrament la Conselleria d'Obres Públiques i Transports.

En qualsevol cas, les 11 noves denúncies de Gabriel Fuster a la Inspecció de Treball, i que han estat recollides en el darrer mes en el corredor ferroviari, posen de manifest nombroses irregularitats i incompliments flagrants de la normativa estatal en matèria de seguretat i salut a la feina. Les fotos parlen per si mateixes: vianants esquivant obstacles impossibles, estaques de ferro sense cobrir, treballadors enfilats a bastides sense elements de seguretat que els retenguin d'una potencial caiguda o operaris fent feina enmig del carrer sense que estigui tancat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.