muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El comitè reclama que s'instal·li el mural de Frau a Son Coletes

L'obra en memòria dels assassinats el 1936 està ubicada a Calvià

El comitè de Son Coletes no defalleix. Organitzador, entre altres activitats, de l'acte en el cementeri de Manacor en memòria dels republicans assassinats el 36, ha registrat un escrit a l'Ajuntament de Manacor mitjançant el qual torna a reclamar al batle que autoritzi la instal·lació del mural d'Andreu Frau «en un lloc discret» de Son Coletes. El mural de l'amo en Frau va ser fet l'any 1989 i dissenyat també per Jaume Ramis. Es va realitzar en memòria «de les persones que foren assassinades a Son Coletes l'any 36». Des que va fer el mural i fins a la seva mort ara fa quatre anys, Andreu Frau va oferir el mural a l'Ajuntament de Manacor. Davant les contínues negatives dels dirigents manacorins, el mural fou instal·lat finalment en el bosc de la memòria de Calvià.

Ara però, i aprofitant que el proper 15 d'abril se celebraran diferents actes com el ja tradicional homenatge a Son Coletes, el comitè insisteix en una petició que no ha estat acceptada pels darrers quatre batles de Manacor. En el seu escrit, el comitè explica que tot i que el mural fa al·lusió al 36 «no pretén obrir velles ferides, sinó que vol ser un intent de recordar el que pot passar quan no existeix una sana convivència i pluralisme d'idees» i que «com a símbol pretén ser un clam a la llibertat, a la justícia i a la germanor entre tots els manacorins». Així mateix, també volen deixar clar que el mural «no era una qüestió d'odi ni rancor, sinó de memòria històrica i justícia».

Consideren que el mural podria ser col·locat «en un lloc discret com pugui ser a prop de la fossa comuna del cementeri, que és on moriren i on hi ha encara ara les restes de persones assassinades». Quant a les commemoracions, l'acte central serà a Son Coletes el 15 d'abril a les 12.00 hores. Després hi haurà un dinar de germanor i a les 16'30 al restaurant sa Creu de Petra es durà a terme una taula rodona amb ponències de Maria Antònia Oliver, Margalida Capellà i Manel Suárez. El dia abans, se celebra una festa per la República al parc de la Mar de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.