muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

El jutge imputa el president d'Air Madrid i tres directius per estafa

La suspensió de vols afectà més de 100.000 passatgers i diferents rutes de Balears

69736
La suspensió de vols provocà un caos a aeroports espanyols i llatinoamericans amb centenars de persones sense poder volar.

E.D./AGÈNCIES.Palma.
El jutge Fernando Grande Marlaska, de l'Audiència Nacional, ha cridat a declarar el proper 13 d'abril el president d'Air Madrid, l'empresari José Luis Carrillo i tres alts càrrecs més de l'aerolínia com a imputats en un delicte d'estafa. Aquesta és la primera diligència judicial que es du a terme contra els directius de l'aerolínia del Grup turístic Optursa, amb seu a Mallorca, després del seu tancament el desembre de 2006. Aquesta citació arriba com a conseqüència de la denúncia presentada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) contra Air Madrid pels delictes d'estafa i frau als consumidors. Cal recordar que el 15 de desembre passat l'aerolínia presidida per Carrillo va decidir de manera sobtada suspendre els vols de totes les seves rutes, incloses les que tenia amb les Illes. Aquesta situació afectà més de 100.000 passsatgers, la majoria amb rutes a Llatinoamèrica.

La companyia culpà el Ministeri de Foment de la decisió per haver creat alarma social. El Ministeri havia anunciat que estava estudiant revocar la llicència de vol a l'aerolínia per «deficiències en successives inspeccions». El jutge de l'Audiència Nacional, Juan Del Olmo, dictà un acte en el qual es declarava competent per investigar la denúncia de l'OCU. L'organització de consumidors apuntava que la «rellevància penal» d'haver deixat a terra milers de passatgers radicava en el fet que els dies anteriors a la suspensió de les operacions la companyia continuava venent bitllets «amb total normalitat». En aquest sentit, la denúncia considerava necessari investigar si Air Madrid havia posat a la venda passatges sabent que els vols no es realitzarien, fet que suposaria un «il·lícit penal». Per altra banda, assenyalava que les actuacions de la companyia com el comunicat que publicà «molt elaborat», el tancament de la web, i l'organització de les cancel·lacions dels vols a tot el món, «fan pensar» que l'empresa podria tenir en consideració la suspensió de les activitats molt abans i que continuar les vendes amb el coneixement que es produiria un incompliment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.