nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Els taxistes «grossers» podran ser multats amb fins a 1.500 euros

La Sala aprovà un document per regular tot allò relacionat amb el sector

Els taxistes de Manacor que utilitzin paraules o gestos grossers o d'amenaça en el seu tracte amb els usuaris, vianants o altres conductors, podran ser sancionats amb fins a 1.500 euros. Aquesta és una de les sancions que inclou el reglament municipal de transport de viatgers amb autotaxi que aprovà el ple de l'Ajuntament. El portaveu del pacte (PP-AIPC), Jaume Darder, justificà la creació d'aquest document en el fet que «Manacor no disposa de cap reglament i és molt necessari, ja que no teníem regulació en matèria de sancions per un servei irregular i no podíem actuar davant les queixes d'usuaris».

El reglament preveu sancions lleus que poden ser sancionades amb fins a 750 euros i inclouen, entre altres, el descuit de la neteja personal o de la de l'interior o exterior del vehicle o les discussions amb companys o tractament desconsiderat amb els usuaris. Les greus, com ara recórrer major distància que les sol·licitades; el mal funcionament del vehicle o captar clients mitjançant ofertes, seran sancionades amb fins a 1.500 euros. Finalment, les molt greus seran multades amb fins a 3.000 euros i inclouen l'abandonament del viatger sense causa justificada, el cobrament abusiu o conduir sota els efectes de l'alcohol, entre altres.

L'Ajuntament de Manacor disposa de 50 llicències de taxi que operen en el terme municipal i, amb l'aprovació del reglament, aquesta quantitat «es podrà incrementar o disminuir quan hi hagi desajusts entre l'oferta i la demanda». El ple de la Sala fixarà cada any el nombre de llicències a rescatar. El reglament inclou les condicions que han de reunir tant els conductors com els vehicles. Quant a les aturades, els llocs i el nombre seran determinats per decret de batlia. El document també estipula que els vehicles hauran de passar una revisió anual de l'Ajuntament que, a més, podrà ordenar les extraordinàries que consideri oportunes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.