algo de nubes
  • Màx: 19.65°
  • Mín: 12.82°
19°

El Govern 'col·loca' la Targeta Verda als usuaris del transport intermodal

Es personalitzen i activen a no ser que ho rebutgin expressament

El Consorci de Transports de Mallorca (CTM), depenent de la Conselleria d'Obres Públiques, Transports i Habitatge del Govern, reparteix uns formularis per demanar la nova targeta de transport intermodal en els quals s'inclou al mateix temps la possibilitat de rebre una Targeta Verda «personalitzada i activada».

De fet, els usuaris que sol·liciten el nou sistema de pagament per utilitzar diferents transports públics hauran de demanar expressament que no estan d'acord que es faci això.

Al formulari que es lliura -sense cap tipus de distintiu oficial del Govern-, s'explica als sol·licitants que «les seves dades seran incorporades a partir d'aquest moment a un fitxer de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears per l'emissió d'una Targeta Verda personalitzada i activada». Després d'això, i en l'anomenada «lletra menuda» del text, s'especifica als signants dels formularis que «pot oposar-se a la incorporació de les seves dades (...) amb aquesta finalitat, marcant la següent casella».

Des de la Conselleria d'Obres Públiques, Transports i Habitatge s'ha explicat que el formulari de sol·licitud de la nova targeta intermodal, posada en marxa el passat 21 de març i que de forma progressiva permetrà anar utilitzant el tren, els autobusos regulars i els de l'EMT amb el mateix bitllet i pagant en funció dels «bots» que es facin, es reparteix des de fa setmanes al punt d'informació de la nova estació soterrada de la plaça d'Espanya de Palma, entre d'altres.

El departament de Mabel Cabrer també explica que l'utilitzat per activar la Targeta Verda és un procediment habitual.

Servei d'alerta
En l'esmentada sol·licitud, els usuaris del transport han d'emplenar les habituals dades personals. De la mateixa forma que per a la Targeta Verda, el Consorci de Transport de Mallorca ofereix un servei personalitzat d'alertes sobre modificacions o eventualitats que puguin produir-se en el servei. Per oposar-se a això, els usuaris s'hi han d'expressar en contra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.