muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

És possible encara aturar Son Espases?

Algunes promeses electorals costaran molts de doblers si s'han de fer realitat

Possible, en aquesta vida, gairebé ho és tot, però el cost d'aturar la construcció del nou hospital de referència de les Balears a Son Espases pot fer tornar enrere les promeses electorals.

Les obres es poden paralitzar per una decisió judicial -hi ha múltiples recursos presentats als tribunals- o política -fer-se enrere en la decisió del Govern Matas-. Però en qualsevol cas, seria necessari el pagament d'unes indemnitzacions que es presumeixen molt cares. En el primer cas, perquè l'Administració s'equivocà en el procediment; en el segon, perquè l'empresa adjudicatària exigiria el pagament de danys i perjudicis. A aquest forat econòmic s'hi afegiria que s'han perdut molts d'anys sense fer res o fent les coses malament, perquè l'actual Son Dureta necessita obres i reformes urgents.

La voluntat del PSIB-PSOE és mantenir el projecte de construir un hospital als terrenys adjacents a l'hospital de Son Dureta, «per un exercici de responsabilitat amb la ciutadania», segons explicà el secretari de Salut, Vicenç Thomàs.

Tanmateix, Thomàs admeté que «primer hauríem d'estudiar tota la documentació referent al concurs d'adjudicació i explotació del centre, ja que ens en manca molta informació que el Govern no ens dóna. Així sabríem si hi ha cap clàusula de paralització i quin import econòmic té».

Si no prospera cap dels conteciosos judicials que demanen l'aturada de les obres, els socialistes estudiarien «si legalment hi ha cap possibilitat de paralització, però sempre tenint en compte en quina situació estan les obres».

«I per què no?»
La candidata del Bloc a presidir el Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, s'hi mostrà més contundent. «Si nosaltres entram en el proper Govern, aturarem les obres, estiguin com estiguin, i tornarem al projecte de fer l'hospital als solars de Son Dureta».

Mascaró assegurà que «si el Govern actual del PP aturà el projecte deixat pel Pacte de Progrés, no veig per què nosaltres no podríem paralitzar les obres de Son Espases i tornar al nostre projecte. Sempre és possible trobar les solucions correctes per canviar decisions polítiques errònies que hagin pres altres partits». En aquest sentit, recordà que «si no s'hagués abandonat el projecte de la legislatura anterior, les obres de l'hospital ja estarien pràcticament finalitzades».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.