nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

El Consell inverteix 2,5 milions als refugis del Pont Romà i Son Amer

Durant la inauguració, Borràs anuncià que es retirava de la política

M.NADAL.Comarca.
La xarxa de refugis gestionada pel Consell de Mallorca ja disposa de dues noves instal·lacions totalment reformades. La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, inaugurà ahir els refugis del Pont Romà, a Pollença, i el de la finca de Son Amer, a prop de Lluc, que han estat completament reformats per la institució insular i que han suposat un cost de quasi 2,5 milions d'euros.

Durant l'acte d'inauguració del refugi de Son Amer, la presidenta aprofità per anunciar la retirada del món de la política del fins ara conseller de Medi Ambient del Consell, Miquel Àngel Borràs. Munar agraí tota la feina feta a Borràs i assegurà que «se'n va deixant el pavelló ben alt». El conseller Borràs ha decidit deixar la política per tal de poder dedicar més temps a la seva família.

Tot i que el moment més emotiu fou quan Munar anuncià que Borràs es retirava, la presidenta digué que «avui és un dia històric per Mallorca i un dia ple de satisfacció perquè hem aconseguit incloure dos refugis més dins la Ruta de Pedra en Sec».

En el cas del Pont Romà de Pollença, el Consell ha recuperat l'antic escorxador ubicat al camí de la Vall d'en March. Les obres han suposat un cost de 640.477 euros i tendrà una zona d'allotjament amb capacitat per a 42 persones dividides en habitacions i sales de diferent capacitat. La superfície total del refugi és de 350 metros.

Pel que fa al refugi de Son Amer, el Consell ha invertit 1.782.054 euros en la millora i recuperació de les antigues cases de possessió. A més del refugi, la institució insular també ha ubicat al recinte de Son Amer un centre d'interpretació del senderisme en el qual els usuaris podran trobar un gran mapa amb la Ruta de Pedra en Sec i tots els refugis que el Consell ha posat en marxa durant aquesta legislatura.

Durant l'acte, també es reté homenatge als familiars de tres homes morts durant les obres de rehabilitació del refugi i als darrers llogaters de les cases de Son Amer, Gabriel Amer i Antònia Bonafè, que hi estigueren des de 1960 fins l'any 1980.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.