Els aromes de l'oli i la mel omplen plaça

Nombrosa afluència a la Vall per assistir a una nova edició de la Fira d'aquests productes

TW
0

Ahir matí es va celebrar a Sóller la Fira de l'Oli i la Mel que, tot i que ja fora de temporada de les tafones, registrà una animada presència de públic, especialment als actes centrals celebrats a la plaça Constitució de Sóller i els carrers dels voltants.

L'edició d'enguany començà divendres vespre a Fornalutx, al casal de Can Xoroi, amb una conferència del mestre cuiner Antoni Pinya sobre el «Maridatge de l'oli i la mel de Mallorca». Però va ser ahir matí quan l'esdeveniment, acompanyat d'un temps primaveral, aconseguí atreure la major part del públic.

A Sa Botigueta, els més matiners pogueren assistir a un taller d'extracció de mel a càrrec dels apicultors locals Onofre Bisbal i José Comerón. A partir de les 11, la plaça ja es començà a omplir de gent, tant per participar en els tasts d'oli organitzat per la Cooperativa Sant Bartomeu com al taller de salar olives.

La part més visitada va ser la mostra de creacions gastronòmiques amb pa amb oli, mel i vins, en la qual participaren els principals restaurants de la Vall. Els assistents pogueren tastar des de pa de llevat amb olives picants fins a altres sofisticacions com «glopets» de pa amb oli amb cruixent de pernil, pa amb oli amb brandada de bacallà i paté d'olives, gelat de formatge maonès amb oli i pernil, dolç de mel o muntadet de tonyina amb oli d'oliva i soja. Altres activitats que també foren molt visitades foren els treballs d'artesania en fusta d'olivera o jocs infantils amenitzats per s'Institut. També hi hagué xeremiers i ball de bot a càrrec d'Aires Sollerics i Estol de Tramuntana.

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, acompanyà els batles de Sóller i de Fornalutx, Carles Simarro i Joan Albertí, a visitar les activitats.