De cafè popular a botiga de luxe

El Triquet, un dels cap de cantons de més anomenada de les Avingudes, canvia d'usos

TW
0

Després de mesos d'obres a l'interior de l'antic bar Triquet, molts s'han tret el gat del sac: la setmana passada obrí una botiga de roba, especialitzada en moda juvenil, al que és un dels caps de cantons de més anomenada i més avinent de les Avingudes de Ciutat. La llicència d'obres romangué penjada a les portes de l'antic establiment durant tot l'estiu. Els rumors no es feren esperar. Que si un establiment d'alimentació, que si una botiga de decoració, que si un botiga de moda... Del que no hi havia dubte és que es tractava d'una botiga pertanyent a una de les cadenes amb presència arreu de l'Estat, i part de l'estranger.

La botiga en qüestió és Friday's project, marca comercial que ja tenia presència a Palma des que la primavera passada obrí un local al carrer de Sant Miquel. El canvi amb el que hi havia abans, el cafè del Triquet, és substancialment diferent. S'ha passat d'un negoci de gestió familiar a una botiga que pertany a una gran cadena, amb tot el que això implica.

Can Maneu. Amb aquest nom es coneix l'edifici d'habitatges modernista situat al cap de cantó del carrer del Sindicat i l'avinguda Alexandre Rosselló, i que fou projectat per Gaspar Bennàzar. Precisament als seus baixos s'hi ubicà el cafè del Triquet des de la seva construcció, el 1910. El seu primer propietari fou Jaume Rosselló. Es mantingué en mans de la mateixa família fins que decidiren vendre'l, ara fa un any.

En els darrers anys el bar havia sofert una sèrie de transformacions. El seu darrer propietari, Jaume Rosselló (renét), condicionà el local d'una manera moderna. «Fa cosa de vuit o nou anys, hi vaig fer una reforma: trespol de marbre, miralls per les parets, prestatgeries noves...», comenta qui n'ha esdevengut el darrer de l'avior del cafè del Triquet. Sembla estrany com ha pogut desaparèixer un local de tanta anomenada i reformat de feia tan pocs anys.

El cert és que les obres han arrasat amb tot el que hi havia. El tasser, que era nou, ha desaparegut per deixar pas a un local amb nou ús i unes noves funcions. A la façana, la botiga no té cap rètol, ja que la normativa no permet elements exteriors que distorsionin els edificis catalogats. Fonts municipals d'Urbanisme asseguren que hi ha sol·licitades sis llicències més d'obres de reforma interior per a alguns dels habitatges i establiments comercials que es troben als baixos. A l'exterior, la façana està pendent d'una reforma integral que retorni l'esplendor a un edifici que els anys i algunes obres poc respectuoses han fet malbé.