cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Munar assegura al sector turístic que protegir Gesa no retardarà el Palau

Contesta així a la «gran preocupació» expressada ahir pels empresaris

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, remeté ahir una carta a tots els presidents de patronals del sector turístic, de la Cambra de Comerç, de la Caeb i del Foment del Turisme per comunicar-los que la incoació de l'expedient per la protecció de l'edifici de Gesa no retardarà «el més mínim» el terminis d'execució del Palau de Congressos, recordant-los també que tan el Govern com l'Ajuntament coneixen «perfectament» aquesta circumstància.

Munar contestava així a la missiva que li enviaren els representants de l'empresariat turístic balear expressant la seva «gran preocupació» perquè la decisió de catalogar i protegir l'inmoble de Gesa pogués ajornar la construcció del Palau.

La presidenta insular «aclareix» als empresaris que les competències d'Urbanisme són de l'Ajuntament de Palma, que és qui ha decidit ubicar el Palau davora Gesa i que la seva institució s'ha limitat a vetllar pel compliment normatiu i per facilitar la tramitació de l'expedient de modificació del Pla General.

En aquest sentit, Munar afegeix que en virtut de la Llei de Patrimoni, el Consell es veu obligat a tramitar l'expedient que sol·licità el Col·legi d'Arquitectes amb la catalogació de l'edifici de l'empresa elèctrica, «sense oposar-s'hi ni qüestionar-ne el seu interés». No obstant, destaca també que la decisió final es prendrà «única i exclusivament» en funció de criterirs científics i tècnics que determinin les al·legacions i l'informe que ha d'elaborar la Universitat balear.

A la carta, la presidenta del CIM afirma compartir la opinió dels empresaris que el Palau de Congressos és un projecte de gran interès per l'economia balear, que millorarà la competitivitat i ajudarà a desestacionalitzar, motiu pel qual assegura haver col·laborat amb Cort des del primer dia per treure'l endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.