cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
33°

El batle acusa Ramis de «prevaricar» amb la rebaixa de multes urbanístiques

Amengual afirma que «el secretari no ha volgut signar la reducció d'algunes sancions»

El canvi de govern municipal a Muro no ha calmat la guerra iniciada entre els polítics amb expedients d'infracció urbanística. El nou batle socialista, Pere Amengual, diu que ja ha pogut comprovar un seguit d'actuacions irregulars de l'exbatle Miquel Ramis a qui acusà de «prevaricar» amb la resolució dels expedients d'infracció urbanística.

En aquest sentit, Pere Amengual va apuntar ahir que «des què les multes no anaven a comissió d'obres i eren estudiades directament per Miquel Ramis ell les rebaixà més del que podia; rebaixà alguns expedients més d'un 50%; la cosa és tan greu que fins i tot el secretari municipal no volgué signar aquests expedients». «Si la rebaixa havia de ser un 75 per cent, el batle aprofitava per fer una rebaixa d'un 50 en alguns casos», concretà ahir el nou batle socialista.

Amengual no pogué determinar ahir el nombre d'expedients urbanístics que han estat rebaixats més del que marca la normativa.

Demolició
El batle Amengual també denuncia que «hem trobat moltes infraccions per demolició que no anaven a ple. Segons quines infraccions no anaven a les sessions plenàries perquè no li convenia al batle; eren tractades pel seu compte. Tot això no és legal».

L'exbatle Miquel Ramis es mostrà tranquil ahir davant les acusacions de Pere Amengual: «Demà (per avui) sortirà al ple. Si alguna demolició d'obra no ha anat a ple la poden dur ells al ple. Ara si volen poden rectificar». «La qüestió important aquí és si la demolició ha prescrit o no. A mi el que m'espanta és que gent que abans votava en contra dels expedients ara voti a favor», digué Ramis.

L'exbatle diu que està «vigilant» amb un seguit d'expedients d'obra. De fet, abans del canvi de govern, Ramis ja anuncià que «alguns veïns esperaven el canvi de govern per continuar algunes obres il·legals».

Des de principis de legislatura la resolució dels expedients d'infracció urbanística ha enfrontat els polítics. Quan l'actual equip de govern (PSOE, Unió Mallorquina i Grup Mixt) estava a l'oposició fins fa unes setmanes ja criticava el tractament que duia a terme CDM i PP, a l'oposició ara.

Està previst que en el ple ordinari d'avui vespre tracti nous expedients d'infracció urbanística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.