algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Antoni del Olmo no reconeix la seva veu ni el contingut de la gravació

El batle declarà ahir davant el fiscal sobre el presumpte cobrament de comissions

E. B. Sta. Margalida.
El batle, Antoni del Olmo, declarà a primera hora d'ahir acompanyat del seu advocat, Rafel Parera, davant el tinent fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Balears, Ladislao Roig, en relació al cas del presumpte cobrament de comissions il·legals a Santa Margalida a canvi de favors urbanístics.

Durant més d'una hora el batle escoltà la gravació el contingut de la qual ha sortit a la llum pública durant la darrera setmana i fins ara principal prova de la investigació.

Silenci
Quan acabà la declaració tant el batle del Olmo com el seu advocat Rafel Parera declinaren fer declaracions per petició expressa del fiscal i es limitaren a comentar que la llei preveu que les diligències es poden prolongar fins a sis mesos.

No obstant això, segons ha pogut saber Diari de Balears, Antoni del Olmo escoltà atentament la gravació en la qual segons un diari local es reflecteix una conversació entre el batle i un empresari de Santa Margalida tancant el pagament de 12.000 euros al delegat de Can Picafort, Miquel Ordinas, a canvi d'un favor urbanístic.

Del Olmo no reconegué la seva veu en la gravació que ha estat enregistrada en un CD i que sofreix diferents talls. Tampoc reconegué el contingut de la conversació, per la qual cosa no pogué identificar el tema de què es tractava ni cap dels seus interlocutors.

Ahir era la primera vegada que Antoni del Olmo escoltava íntegrament la polèmica gravacions deu dies després que un diari publicàs per primera vegada part del contingut de l'esmentada cinta.

El fiscal ha obert una investigació arran del publicat fins ara i de moment Antoni del Olmo ha estat l'únic citat a declarar. No ho ha fet en qualitat de testimoni ni d'imputat sinó a un procediment de diligències prèvies obertes pel fiscal que haurà de decidir ara si presentarà denúncia per aquests fets.

Els propers dies hi podria haver noves preses de declaracions a altres regidors del Consistori els noms dels quals podrien reflectir-se en la gravació, com l'exbatle d'UM, Jaume Ribot, que tot i els comentaris insistents que l'identifiquen com l'empresari que parla en la cinta i possible autor de la gravació, continuà ahir negant qualsevol vincle amb l'escàndol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.