muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

El batle vol crear una gran ronda per descongestionar el centre

La via de circumval·lació obligarà a obrir tres trams nous de carrers

El batle de l'Ajuntament d'Alaró, Miquel Deyà (PSOE), vol crear una gran ronda de circumval·lació per tal que els cotxes que es dirigeixen a la part alta del poble, coneguda com els Damunts, no hagin d'anar per l'avinguda de la Constitució, a fi d'evitar així l'acumulació de vehicles al centre de la localitat.

El projecte implicaria l'allargament d'alguns carrers, segons explicà Miquel Deyà a Diari de Balears.

El primer edil explicà que, després de la posada en marxa d'aquesta nova reforma viària, «uns dels eixos fonamentals que ens sembla necessari assegurar és l'obertura d'una via de circumval·lació a l'altura dels carrers de Joan Alcover i Pere Rosselló Oliver». De fet, aquest projecte de ronda du implícit el canvi de circulació d'alguns carrers de la localitat.

Projecte en marxa
L'Ajuntament pensa prolongar el camí de Vela. D'aquesta manera, s'obriria un nou tram des del pont des Porrassar fins al carrer de l'escola pública. La Sala ja ha encarregat el projecte per a la construcció d'aquesta nova via a l'enginyer de camins Miquel Busquets.

La intenció és que quan l'enllaç nou arribi al carrer de l'escola pública, aquesta ronda de circumval·lació es perllongui fins devora el cementeri, que està just a l'entrada del poble. Així, aquesta via es convertiria en un accés fàcil i còmode per arribar a la part alta del poble, sense necessitat de passar pel centre urbà.

Els portaveus a l'Ajuntament del PSOE, UM i el PP ja han iniciat un seguit de gestions amb el Departament de Recursos Hídrics del Govern balear a fi de tirar endavant aquesta iniciativa, ja que afecta un torrent que passa per la localitat. D'aquesta manera, es vol aconseguir que el projecte sigui consensuat. Precisament, aquest tram seria assumit per l'Ajuntament. «Per executar tot aquest pla ja n'hem posat la primera pedra, en qüestió de gestions, amb el Consell de Mallorca perquè sigui generós i assumeixi el projecte», explicà el batle socialista.

Així mateix, l'actuació prevista suposa «obrir un altre carrer nou del tram que va de l'escorxador fins a Son Pol, que és el carrer Solleric». L'Ajuntament també ha mantingut converses amb la institució insular per executar aquest tercer tram de la ronda. «En un primer moment, he de dir que el Consell de Mallorca és receptiu quant a la nostra sol·licitud, que ja li hem presentat per tal que sigui estudiada i analitzada detingudament», concretà Miquel Deyà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.