cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El turisme espanyol creix un 44,6% i l'estranger només l'1,9% fins maig

El nombre de visitants augmentà un 10,6% i arriba als 3,3 milions

Les xifres de turistes espanyols a Balears, que han augmentat un 44,6 per cent de gener a maig respecte de l'any anterior, continuen compensant els lleugers increments o fins i tot descensos en algunes illes dels principals mercats estrangers, que en conjunt només han pujat un 1,9 per cent sobre el 2005, segons dades de la Conselleria de Turisme.

A les Illes han arribat 3,3 milions de turistes en els cinc primers mesos de l'any, que representa un 10,6 per cent d'increment en relació a l'any anterior. Tot i la xifra, els principals mercats emissors estrangers, el britànic i l'alemany, continuen sense registrar augments importants.

En aquest sentit, a les Illes el turisme alemany per via aèria ha crescut un 2,7 per cent, un 7 i un 2,8 per cent a Menorca i Mallorca respectivament, però amb una davallada del 0,9 pel que fa a les Pitiüses.

El mercat britànic opté xifres encara menors amb un 0,7 per cent de creixement pel conjunt de l'arxipèlag i un descens a Mallorca del 0,3, mentre a Menorca puja un 1,7 per cent i a Eivissa i Formentera un 5,6 per cent.

Pel contrari, el turisme espanyol no deixa de créixer i l'acumulat mostra un increment del 50,2 per cent que comparteixen uns punts per sobre Mallorca i les Pitiüses amb increments del 53,7 per cent, mentre a Menorca l'augment registrat és del 15,3.

En referència a les pernoctacions les xifres reflecteixen un increment del 24,1 per cent, i arriben als 34,5 milions.

Despesa i ocupació
En un comunicat, la Conselleria de Turisme assenyala que la despesa turística global acumulada arriba als 2.572 milions d'euros de gener a maig, la qual cosa suposa un augment del 7,2 per cent respecte de 2005.

Pel que fa a l'ocupació laboral en el sector el maig les dades també són en positiu, amb 94.587 treballadors i 3.490 llocs de feina més que l'any anterior, el que representa un increment del 3,8 per cent. La Conselleria destaca que l'ocupació laboral en turisme enguany ha crescut tots els mesos, el gener un 2,7 per cent, el febrer un 2,9, març un 6 per cent i abril un 7,5 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.