cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

El Parlament farà plens a l'estiu però sense iniciatives de l'oposició

Els socialistes denuncien una «intromissió inadmissible» del Govern

El Parlament de les Illes Balears durà a terme plens extraordinaris aquest estiu però només serviran per tramitar els projectes de llei del Govern. Els grups de l'oposició, per tant, no podran ni fer preguntes ni presentar iniciatives. Això sí, la cambra també podrà treballar els dilluns i els dissabtes, dies inhàbils per a l'activitat parlamentària.

La majoria del PP permeté ahir que la Mesa del Parlament acceptàs la proposta del Govern per tramitar, pel procediment d'urgència, els 17 projectes de llei impulsats per l'Executiu. La junta de portaveus aprovà, amb el rebuig de l'oposició, que es puguin habilitar els dilluns i dissabtes i fixà l'ordre del dia del primer ple extraordinari, previst per dimarts.

Els grups de l'oposició critiquen que no se'ls permeti dur a terme el control parlamentari al Govern perquè no poden presentar iniciatives pròpies. De fet, el primer ple només servirà per tramitar quatre projectes legislatius del Govern.

La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, denuncià ahir la «intromissió inadmissible» del Govern en tasques legislatives i criticà la «imposició» que suposa impedir que l'oposició pugui fer preguntes a l'Executiu i presentar iniciatives en els plens d'estiu.

Els socialistes s'havien mostrat a favor de fer aquests plens extraordinaris per aprovar lleis però «no es pot admetre» que «s'ignori la feina de control parlamentari al Govern» de l'oposició. De fet, el grup socialista proposà un ordre del dia per al primer ple extraordi, previst per dimarts, que incloïa preguntes de tots els grups i iniciatives de l'oposició, però el PP imposà un altre ordre del dia, que només preveu la tramitació de lleis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.