nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

El PSM exigirà que el futur bloc es defineixi com a «nacionalista»

Barceló fa una crida des del mallorquinisme a l'independentisme

«El PSM és el referent del nacionalisme», afirmà el secretari general de la formació, Gabriel Barceló, i en aquest sentit anuncià que la seva proposta pel nom del futur bloc que es presentarà a les eleccions autonòmiques i locals és Bloc Nacionalista, una unió que s'ha de definir també com a «progressista i ecologista», afegí.

Barceló féu una crida a l'esquerra alternativa, la socialdemocràcia, el mallorquinisme polític i l'independentisme a unir-se al bloc perquè es consolidi com a tercera força i a mitjan termini pugui «aspirar a tot», sense descartar que UM s'hi pugui integrar.

En aquest sentit, el dirigent nacionalista asenyalà que ja ha mantingut contactes informals amb Alternativa Esquerra Unida-Els Verds i amb ERC, però que la negociació començarà en les properes setmanes. Convidà també tots els partits progressistes, a més d'altres opcions nacionalistes, moviments socials i veïnals, sindicalisme, feminisme i els corrents solidaris i pacifistes a participar en el projecte.

Barceló assenyalà com a bases ideològiques del bloc la seva condició de força sobirana, d'obediència mallorquina i democràtica, la defensa del dret a l'autodeterminació de les Illes i dels seus drets històrics i culturals, amb especial atenció a la llengua catalana. Treballarà també per la preservació de la diversitat cultural, la integració social dels immigrants i la igualtat, a més de comprometre's amb la defensa del territori, el medi ambient i el desenvolupament d'una economia sostenible.

El secretari general afegí que aquest projecte no pot ser una força amb «vocació de frontissa», sinó que es planteja com l'alternativa a la dreta espanyolista i al bipartidisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.