cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Matas augura que Solbes «es passarà pel folre» els 3.000 milions de l'Estatut

Antich lamenta que una «jornada històrica» hagi esdevingut en «jornada histèrica»

85408
La majoria dels diputats reberen amb aplaudiments dimarts l'aprovació de l'Estatut al Parlament.


Després de la treva de dimarts, que va permetre que PP i PSOE aprovassin conjuntament l'Estatut balear al Parlament, ahir tornaren les hostilitats al terreny de la política.

El president balear, Jaume Matas, es va mostrar convençut que les demandes financeres del text quedaran en no res. I és que, en el seu parer, «és molt probable que (el vicepresident econòmic) Solbes, es passarà pel folre tots els dictàmens de l'Estatut».

Antich es va mostrar sorprès per la «capacitat de Matas per convertir una jornada històrica -la de l'aprovació de la reforma- en una «jornada histèrica».

En una entrevista a la Cadena COPE, el cap del Govern autonòmic es mostrava així de pessimista en relació als 3.000 milions d'euros que es reclamen a través de la proposta estatutària, aprovada ahir al Parlament. Aquesta exigència econòmica respón al dèficit que arrossega Balears en matèria d'infraestructures, en part, per l'increment de població. El president balear també va defensar el sistema de finançament que recull la proposta balear davant el català, que és un «vestit fet a mida» que «només els beneficia a ells».

El secretari general del PSIB va respondre a Matas demanant «responsabilitat, tranquilitat i paciència».

Per la seva banda, la vicepresidenta primera del Govern Zapatero, María Teresa Fernández de la Vega, acusa el PP de caure en contínues «contradiccions» en el tema de las reformes territorials. «Tenim l'exemple de València, on valia tot, a Catalunya no valia res, i ara tornam a Balears, on torna a valer allò que no servia per a Catalunya». Així resumia De la Vega l'«embolic popular». D'altra banda, el secretari de Política Autonómica del PSOE, Alfonso Perales, instà Rajoy a «aprendre de la voluntat de consens» dels socialistes. També comminà al líder del PP a pronunciar-se sobre la reforma balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.