algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
29°

Les ambulàncies del 061 usen un nou fàrmac per tractar els infarts

Del tractament es podran beneficiar cada any unes 300 persones

Les ambulàncies UVI mòbils del 061 de Balears apliquen un tractament a les víctimes d'un infart agut de miocardi que incrementa la seva supervivència i en redueix les seqüeles, si s'administra durant els primers símptomes.

Des del passat 1 de maig, 7 persones han rebut aquest tractament, denominat fibrinolisi, en el lloc on foren atesos pels metges del 061, de manera que se'ls aplicà en els primers moments de l'atac de cor sense la necessitat d'arribar a l'hospital.

Aplicada pel 061, la fibrinolisi, que consisteix en l'aplicació d'un fàrmac trombolític (el TNK) que romp el coàgul que s'ha format en l'arteria coronària i que obstrueix part del cor, pot beneficiar unes 300 persones que criden cada any al 061 amb símptomes d'un infart.

El director assistencial de l'Ib-Salut, Luis Alegre, presentà ahir amb la directora del 061, Dolors Riart, i el sostdirector assistencial d'Atenció Primària i 061, Miquel Tomàs, la iniciativa, que respon, segons explicà, al pla nacional de cardiopatia isquèmica del Ministeri de Sanitat.

L'aplicació de la fibrinolosi pels professionals de les 9 ambulàncies de les quals disposa el 061 a l'Arxipèlag (5 a Mallorca, 2 a Eivissa i 2 a Menorca) permet aturar l'infart en els primers símptomes.

Segons Alegre, d'aquesta manera es redueix la mortalitat i permet que el pacient arribi a l'hospital en millors condicions, on es prossegueix amb el tractament. «És important que el tractament s'apliqui dins la primera hora o en tot cas abans de les 3 primeres hores de l'infart i evitar les seqüeles o la mort del pacient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.