cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

Amengual: «Pau Mateu, del PSM, fou un trànsfuga en deixar el govern a la dreta»

El futur batle del PSOE diu que ara és el moment de presentar la moció de censura

El portaveu dels socialistes de Muro, Pere Amengual, serà proclamat el proper dimecres, dia 14 de juny, nou batle de Muro gràcies a una moció de censura que compta amb el suport de PSOE, Unió Mallorquina i Grup Mixt. Amengual, de 55 anys d'edat, està casat i té dos fills. Perit mercantil i diplomat en Ciències Empresarials de formació, en aquests moments està al capdavant d'una empresa familiar.

Amengual vol deixar clar el fet que «a les passades eleccions el poble demanà un canvi. I és que els dos únics partits que disminuïren el nombre de vots foren PP i CDM, que en aquests moments es troben a l'equip de govern».

-Per què heu preparat la moció de censura ara i no quan entrà el nou edil del PSM, Ramon Quetgles?
-Ara s'ha propiciat l'escenari adequat. Ramon s'havia d'adaptar i veure la prepotència del CDM i PP, en minoria. Ell ha vist el que passava i ha pogut crear els seus propis arguments.

-Quan falta només un any per als comicis, els pot donar rèdits polítics?
-El més normal hauria estat fer el canvi al 2003, però amb Pau Mateu (PSM), que fou batle durant un curt període de temps, no fou possible. Hem fet el canvi ara per mostrar al poble que hi ha una altra manera de fer política. No podrem acontentar tothom, però intentarem agradar a la majoria i que tothom tengui el mateix tractament.

-Disposareu de temps suficient per executar el pressupost?
-Crec que tot d'una que tenguem la batlia hem de prioritzar i fer feina amb el pressupost. Ells diuen que hem col·lapsat l'Ajuntament, però no és així, han tengut tres anys per fer coses. El primer any votàrem a favor del pressupost i al segon any pogueren aprovar els comptes gràcies a Pau Mateu.

-Amb aquesta moció desbancareu Miquel Ramis, una persona amb molt de pes dins de Muro...
-Els motius no són la revenja personal, sinó que veim que es pot fer un altre tipus de política progressista al poble.

-Diuen que l'exedil Pau Mateu va permetre que la dreta governàs.
-Mateu volia un govern de concentració que en aquests moments no s'entén massa. Tampoc s'entén com és possible que l'executiva de Muro demanà la seva dimissió i des de Palma no se li exigís, la qual cosa exigeixen ara a Ramon. És curiós que després que Ramon entràs a la Sala el batle Ramis cridàs Antoni Alorda del PSM i li demanàs si farien la moció de censura. Encara que no està tipificat com a tal, em sembla que Pau fou un trànsfuga en permetre a la dreta governar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.