nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

La Colònia de Sant Jordi estrena un nou passeig i les millores al port

Una escultura d'Enrique Broglia embelleix la zona de la Llotja

La Colònia de Sant Jordi ja disposa del nou passeig per a vianants, que s'ha emmarcat en el pla de millora i adequació del seu entorn portuari. En total, la Conselleria d'Obres Públiques hi ha invertit devers 2 milions d'euros.

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, i la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, procediren ahir a la inauguració d'aquesta millora, al costat de la batlessa de ses Salines, Maria Bonet; el delegat de la Colònia, Joan Bauçà, i membres de l'equip de govern.

L'actuació que s'ha impulsat ha suposat la modernització de les infraestructures i la creació de nous espais per als vianants. També s'ha reordenat la circulació viària, s'han millorat les zones verdes i s'ha dotat de nous equipaments tota aquesta àrea. A més, s'ha creat un itinerari per a vianants al llarg dels carrers de Gabriel Roca i la Llotja.

Entre altres actuacions, també s'ha convertit parcialment en zona de vianants el carrer de Gabriel Roca, amb la creació d'un carril bici; s'ha reorganitzat el trànsit rodat, s'han millorat les zones verdes, i s'han soterrat els contenidors de residus urbans i recollida selectiva. Així mateix, s'ha creat un plataforma mirador de tarima de fusta, s'ha eliminat la rampa varador i s'ha adequat l'escar. A més, l'enllumenat públic s'ha vist millorat, com també tota la instal·lació elèctrica de la zona portuària. Una altra novetat és la instal·lació d'una caseta d'informació turística.

La zona de la Llotja s'ha vist embellida amb la instal·lació d'una escultura de l'uruguaià Enrique Broglia, titulada Llevant, com a metàfora de la bellesa marítima, amb una base de bronze.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.