cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

Els veïns del poble recuperen la tradició ancestral de segar faves

Més de 400 persones participaren en la jornada festiva de fora vila

En els temps que corren, no perdre les arrels pageses a un poble com Campos és tal vegada una de les fites més importants. Amb aquest objectiu se celebrà ahir el primer concurs de segar faves on, a banda dels 25 participants, molts de veïns recuperaren l'ancestral tradició gairebé perduda.

El concurs, organitzat per UM de Campos i el restaurant sa Canova, se celebrà a s'Hort de Can Tarriga. La competició començà passades les vuit del matí i acabà abans de l'hora prevista, un fet que demostra l'habilitat dels segadors. Els experts feren bona la dita: «Entre sa mà i sa terra només hi ha de passar la falç». A banda del temps, el jurat també tingué en compte com es deixaven les gavelles. El guanyador fou Sebastià Puig, seguit de Miquel Rigo, Andreu Ginard i Pau Pereira.

La segada de faves es convertí en una festa. Només al berenar hi assistiren més de 200 persones i a la caragolada del migdia més de 400. Les noves tecnologies permeteren que els assistents poguessen veure fotografies del concurs i el seu desenvolupament en un vídeo projectat en una pantalla gegant.

Al dinar hi assistí la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i la consellera de Cultura, Dolça Mulet. En el marc del mateix dinar, els organitzadors aprofitaren per lliurar plaques commemoratives als cavallistes de la localitat que en algun moment han participat en grans premis de trot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.