cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

La jutgessa fixa en 1.768.000 euros la fiança patrimonial per a Gelabert

La quantitat cobrirà els doblers defraudats i els altres delictes imputats

La jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos d'Inca, Pilar Anguita, tramità un acte que indica la quantitat d'1.768.000 euros de fiança patrimonial per a la presumpta autora del desfalc a les arques municipals de Sineu, Martina Gelabert, posada en llibertat dijous a la nit sota una fiança de 230.000 euros.

L'advocat de l'acusació particular, Andreu Rotger, explicà ahir que «aquesta quantitat ha estat estimada per la jutgessa per les responsabilitats civils de Martina Gelabert». Rotger precisà que «aquesta és la suma de doblers que presumiblement ha de ser assegurada no tan sols pels doblers públics que ha defraudat la imputada, sinó també per les multes que pot haver de pagar pels altres delictes que se li imputen».

Rotger es referí als delictes de blanqueig de cabals públics, infidelitat en la custòdia dels eraris públics i la falsificació de documents que es notificaren a la imputada, Martina Gelabert, dijous de capvespre durant la seva compareixença al Jutjat d'Inca.

Si la presumpta autora del desfalc de Sineu, Martina Gelabert, no pot assumir el cost de la fiança per aixecar l'embargament dels seus béns, «se li embargaran les propietats que facin falta fins a arribar a la quantitat que ha indicat la jutgessa», segons explicà l'advocat de l'Ajuntament, Andreu Rotger.

D'altra banda, la setmana que ve se sabrà la data en la qual el batle de Sineu, Josep Oliver (PP), convocarà els ciutadans de la localitat en una assemblea per explicar tots els detalls del desfalc a les arques municipals de la localitat.

En aquesta assamblea, la segona des que sortí a llum el cas del desfalc milionari a l'Ajuntament de Sineu, el batle Josep Oliver parlarà de la manera que la recaptadora de tributs Martina Gelabert realitzava les liquidacions municipals, els moviments del banc i la polèmica casa construïda sobre el monument del pou dels Horts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.