algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

El bar de Calvià on una menor digué haver estat violada no fou investigat

L'atestat assenyala que quan els agents arribaren «el local estava tancat»

En l'atestat efectuat per la Policia Local de Calvià sobre la denúncia per violació d'una menor, s'assenyala que l'establiment on van ocórrer els fets no pogué ser inspeccionat perquè quan es desplaçaren els agents ja estava tancat.

Els fets van ocórrer la nit del 17 al 18 del passat mes de maig a Magaluf i es detingué un veí de Calvià, que quedà en llibertat provisional després de declarar davant del jutge. Dos companys del jove, que treballen per a l'Ajuntament, foren com a testimonis. L'atestat, a què ha tingut accés aquest diari assenyala: «Sent les 00.30 hores es rep trucada de la Sala perquè una patrulla es desplaci a l'hotel Royal Beach, on una turista britànica diu que ha estat objecte d'una agressió sexual».

Una vegada a l'hotel els agents es posen en contacte amb els avis de la menor i després aquesta els relata que el delicte havia ocorregut una mitja hora abans, quan es trobava amb una amiga en un bar de la zona.

La menor declara: «Estava ballant amb una amiga i en un moment donat em dirigia cap els lavabos, observant que un individu em seguia. Quan em disposava a entrar al bany el subjecte m'abordà per entrar amb mi i jo ho vaig intentar evitar. Però l'individu em propinà una forta empenta i després tancà la porta, per a després tombar-me, m'agafà fortament del cap inclinant-me cap a baix i em violà. Després el subjecte marxà i jo em vaig quedar al terra, asseguda i plorant, atordida i convulsada per les nàusees que l'acte m'havia produït». La menor afegeix que mentre ocorrien els fets «jo només vaig poder defensar-me cridant ja que l'agressor és molt més corpulent que jo i em tenia immobilitzada».

Després del relat de l'al·lota, la seva amiga, que estava amb ella en el local, digué als agents que es dirigí cap els banys «perquè la meva amiga estava trigant molt, i vaig poder observar un individu que sortia del lavabo de dones i a la meva amiga al terra i plorant, sense poder precisar en aquell moment l'ocorregut, però suposant que el subjecte li havia fet qualque cosa dolent a la meva amiga, pel que després de creuar-me amb ell li vaig donar un cop en la part posterior del cap. Després ens anàrem a l'hotel per demanar assistència i explicar-ho als familiars».

A continuació les dues amigues descriuen l'individu i, a la pregunta de si ho havien vist abans, les dues amigues manifesten que «era al bar amb uns altres dos individus, un d'ells de més edat. Entre ells parlaven en espanyol i es van dirigir a nosaltres en anglès sense entendre què volien».

L'atestat continua assenyalant que llavors s'informà l'oficial de servei, que ordenà que una altra unitat acompanyàs la víctima amb l'ambulància a Son Dureta, i que els actuants donassin una batuda amb l'amiga, primer per la rodalia de la zona on van ocórrer els fets, i després per Magaluf per localitzar l'autor.

Els agents assenyalen que després es dirigiren al bar, «resultant que l'establiment es trobava tancat». L'atestat diu que el cas es va traspassar a la Guàrdia Civil a les deu i mitja del matí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.