algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Martina surt de la presó

La funcionària de Sineu avala 230.000 euros per assolir la llibertat provisional mentre que Es Crèdit Balear nega la seva implicació

98420
Gelabert, anit, en el moment de sortir. | PERE BOTA.
>

Per primera vegada des que Martina Gelabert ingressà a la presó, fa quasi dos mesos, el fiscal del cas, Pedro Horrach, sol·licità ahir presó provisional eludible sota una fiança de 600 mil euros. Per la seva part, l'advocat de l'acusació particular, Andreu Rotger, demanà la llibertat per l'imputada sota una fiança de 300 mil euros. Però finalment, la jutgessa del cas, Pilar Anguita, acceptà la quantitat de 230 mil euros, que oferí l'advocat de Martina Gelabert, Eduardo Valdivia amb la presentació d'un aval bancari.

La directora i l'interventor de la sucursal del banc Es Crèdit Balear també declararen ahir al jutjat d'Inca. Per contestar als reintegraments irregulars comesos al compte bancari de tributs de l'Ajuntament de Sineu s'empararen en una carta que l'Ajuntament remeté al banc dia 9 de setembre de 2000 que assenyalava que Martina Gelabert era la recaptadora municipal, però en cap cas es deia que ella fos la persona autoritzada per treure diners del compte, tal com informà ahir l'advocat de l'acusació particular, Andreu Rotger.

Segons declarà ahir el personal del banc, Gelabert era la persona que manejava el compte bancari. A la sortida del jutjat els treballadors del banc no volgueren fer cap tipus de declaració als mitjans de comunicació.

Gelabert acudí ahir al jutjat d'Inca per prestar declaració sobre els nous delictes que se li imputen com el blanqueig de cabal públic, falsedat de documents i infidelitat en la custòdia dels eraris públics. La jutgessa Pilar Anguita explicà que Martina Gelabert «s'ha negat a declarar encara que possiblement la tornarà a cridar a declarar perquè encara no han acabat les investigacions que es duen a terme».

D'aquesta manera, Anguita anuncià que «a mesura que anem completant les investigacions patrimonials hi haurà més declaracions d'altres testimonis que no han declarat», encara que descartà per complet que es tracti de persones vinculades en l'àmbit polític.

Per la seva part, el fiscal Pedro Horrach assegurà que «molt probablement no hi haurà més imputats per aquest cas perquè no hi ha indicis que ens duguin a pensar que hi pot haver més gent vinculada» i recordà que «les persones que se citin a declarar vendran només en qualitat de testimonis».

L'advocat de la defensa explicà que «s'ha decretat fiança i ara Martina Gelabert s'ha dirigit a la presó per tramitar la llibertat i registrar la sortida de presó.

Valdivia assegurà que com l'imputada del cas del desfalc a les arques municipals de Sineu, «es continuarà amb totes les diligències pertinents amb normalitat, com s'hauria d'haver fet des del principi». Cal recordar que l'advocat de la defensa demanà llibertat per Gelabert des del principi i criticà que no s'estaven seguint les diligències oportunes.

El cas de Martina Gelabert acabarà amb un judici encara que en aquest aspecte l'advocat Eduardo Valdivia i el fiscal Pedro Horrach divergeixen en les seves opinions.

«Prefereixo que el judici per a Martina Gelabert es faci amb un jurat que decideixi si és culpable o no encara que el fiscal prefereix un judici pel penal», assegurà ahir Eduardo Valdivia. Encara que per saber quin tipus de judici es realitzarà en aquest cas «hem d'esperar que acabin les diligències».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.