algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

El Tribunal Superior decideix el retorn dels jutges a Via Alemanya

El TSJB considera «deplorables» les condicions de l'edifici que els acull

La sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) va acordar ahir el retorn, amb la major urgència possible, dels jutges del Penal de Palma a les seus que els acollia en l'edifici de la Via Alemanya.

Actualment, els professionals fan la seva feina a l'antic edifici de Carreteres, propietat del Consell de Mallorca (CIM) i situat al carrer de Miquel Santandreu, en unes condicions que les associacions judicials han assenyalat que són «deplorables».

En principi, la intenció del ministeri de Justícia era que els jutges ocupassin l'actual edifici del CIM mentre es reformaven els jutjats de Via Alemanya.

Ara bé, davant la situació de les instal·lacions provisionals, l'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació Judicial Francisco de Vitoria, l'Associació Judicial Jutges per a la Democràcia varen elaborar un document a petició dels usuaris dels nous edificis que ahir va ser analitzat per la sala de Govern del TSJB.

Basant-se en aquest informe, el màxim òrgan del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) va considerar ahir «deplorables» les condicions en què, «per als ciutadans, funcionaris i jutges, s'ha vist obligada a desenvolupar-se la funció jurisdiccional».

A més, va acordar, el retorn, «amb la major urgència», dels jutges a l'edifici de Via Alemanya «en tant se subsanen per l'administració competent, les deficiències detectades per la Inspecció de Treball». D'aquesta manera, el TSJB creu que els jutges podran «dispensar tutela efectiva des dels processos en curs i evitar la lesió de drets fonamentals als ciutadans, especialment als privats de llibertat per les causes en tràmit».

Igualment, la sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia va instar a les institucions responsables a què la seu provisional dels jutjats «compleixi els requisits de legalitat», tengui «dignitat», i ofereixi les condicions perquè els jutges «puguin actuar en garantia dels drets dels ciutadans i llibertats públiques».

Finalment, la sala de Govern del TSJB va acordar ahir demanar la implicació de «totes les institucions responsables» en la recerca d'una solució provisional pels jutges i fer arribar tots aquests acords i reclamacions «al Consell General del Poder Judicial (CGPJ)» perquè «si ho considera procedent, insti davant el ministeri de Justícia les actuacions necessàries».

Tanmateix, fins ara, el Govern central ha llevat importància a la situació de l'edifici provisional i ha recordat que no s'allargarà més de 5 mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.