nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

IB3 també s'ofereix a La Sexta per garantir la cobertura del Mundial

La proposta arriba quan es coneixen les negociacions de TV Mallorca

La televisió autonòmica, IB3, s'ha ofert a la cadena privada que té els drets d'emissió en obert del Mundial de Futbol, La Sexta, per garantir la total cobertura en les emissions a l'Arxipièlag. La proposta arriba després que s'hagin conegut les negociacions mantingudes entre La Sexta i la Televisió de Mallorca, vinculada al Consell, amb el mateix objectiu.

La directora general de l'ens, María Umbert, envià ahir una carta al director general de La Sexta, Juan Ruiz de Gauna, en la qual apunta que la cobertura de La Sexta serà «insuficient per garantir l'accés universal i gratuït ni tan sols per als partits d'interès general».

En la missiva, recorda que IB3 és la televisió amb major cobertura a Balears, «molt propera al 99%», seguida per algunes locals amb el 90% i per la TV de Mallorca, «cadena local d'àmbit restringit a l'illa de Mallorca, amb el 80% d'aquesta illa». La cadena del Consell negocia amb La Sexta perquè aquesta pugui utilitzar les seves freqüències per complementar la cobertura de l'esdeveniment.

Segons la directora de l'ens, amb la cobertura prevista per La Sexta el nou de juny, el Mundial es veurà «bastant bé» a Mallorca, «bastant malament a Eivissa», i «bastant bé» a Menorca. «Per més preocupació -informa Umbert- els instal·ladors afirmen que, a la pràctica, els nuclis de menor densitat de població no podran rebre bé La Sexta, i en concret, zones com Andratx, Valldemossa, Deià, Banyalbufar, Estellencs, Sóller Felanitx o Artà, entre altres».

Per tot això, Umbert sol·licita que es tengui en compte una proposta de col·laboració per complementar la cobertura que té ara la cadena privada ja sigui només amb IB3 o a través de la Forta, que agrupa les autonòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.