muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

La batlessa fa fora Adrian pel seu tarannà «impositiu» i governarà en minoria

Servera (PSOE) està disposada a obrir les portes a EU-EV si el partit nomena un substitut

102268
Gili i Servera explicaren ahir el cessament. A baix, Adrián mostra els papers.Fotos: A.B.

Dos cops a l'equip de govern i tres a l'oposició. Aquest és, de moment, el currículum de Julen Adrian en aquesta kafkiana legislatura. Molts asseguren que la decisió més que meditada és premeditada i que estava presa en el moment en què Josep Silva va renunciar a la batlia el passat mes de desembre. Només faltava trobar el moment per executar-la i els pressuposts l'han servit en palangana.

Ahir la batlessa socialista, Maria Francisca Servera, cessava l'edil d'EU-EV, el feia fora del tripartit al·legant «pèrdua de confiança» i «pel seu posat impositiu». L'equip de govern queda en minoria, tres regidors de PSOE i tres d'UM davant dels set membres de l'oposició. (UIA, PP i EU-EV).

Passades les 13 hores, la primera vara entregava la carta d'acomiadament a Adrian. Era una decisió des de les files socialistes i sense l'aval d'UM a la sentència definitiva.

Minuts després en roda de premsa, Servera, acompanyada del tinent de batle Rafel Gili, llançava un missatge a la direcció d'EU-EV. «La pèrdua de confiança no ha estat amb EU-EV sinó amb la persona d'Adrian. Si volen nomenar una altra persona que el substitueixi, els tornarem a obrir les portes de l'equip de govern».

Servera deia que el cessament ve arran d'un cúmul de despropòsits i que l'anunci de l'edil d'EU-EV de presentar esmenes als pressuposts ha estat la gota que ha fet vessar el tassó.

«Adrian ha demostrat que no sap funcionar en equip, és insolidari. Ell vol anar imposant a la gent el que ell vol. Això és intolerable. Vàrem fer un pla de finançament i no vull que s'augmenti el dèficit».

Les crisis han estat constants. Adrian rebia la seva destitució dient que «no ha estat una sorpresa. No és un problema econòmic sinó polític. Està ben clar que el PSOE no ens volia a l'equip de govern i un cop que els hi hem donat la batlia ja no els hem fet falta».

Adrian valorava de manera molt positiva el seu pas per l'equip de govern. «Hem fet moltes coses dins educació, sanitat, participació ciutadana i serveis socials. Treballerem des de l'oposició».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.