nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Batles del PP reneguen als jutjats de l'ús que féu Vidal dels avals al cas ses Salines

Soler, Matas, Prohens i Vidal mantenen que els cavallistes actuaren en els seus municipis

Els batles de Campos, Felanitx, Montuïri i Santanyí declararen ahir com a imputats pel «cas ses Salines» als jutjats de Manacor. També es prengué declaració als secretaris dels ajuntaments de Campos i Santanyí. Però, tots els càrrecs públics del PP es refermaren amb les seves anteriors declaracions. Al·legaren que desconeixen la finalitat dels certificats per a unes quadres de l'Agrupació Cavallista de ses Salines que després serviren per avalar la legalització, per interès general, d'una casa a fora vila propietat de l'exbatle saliner Sebastià Vidal.

Si Catalina Soler, de Felanitx, Miquel Vidal, de Santanyí, i Gabriel Matas, de Montuïri, afirmaren que fou Sebastià Vidal qui els demanà la redacció dels certificats; el cas de Campos és prou diferent. Segons les declaracions del secretari campaner, Sebastià Portell, fou Vidal qui ho demanà. Com a punt d'interès, i a preguntes de l'advocat de l'acusació Josep de Luis, es revelà que Sebastià Portell és fill de Sebastià Portell, que segons ha pogut saber Diari de Balears fou president de la junta local del Partit Popular de ses Salines i batle durant la darrer època franquista. Curiosament, Portell desconegué que el seu pare hagués ocupat el càrrec de president de la junta local del PP de ses Salines. Per tant, el batle campaner Andreu Prohens es limità a firmar un certificat que venia avalat pel secretari Portell, tot sabent que «a més tenc constància que l'agrupació ha vengut i ve a actuar a Campos des de temps enrere».

Els imputats, per separat, afirmaren desconèixer si Vidal havia demanat a altres batles la redacció d'un certificat favorable a l'agrupació.

Davant la similitud de tots els certificats emesos pels batles, només Catalina Soler reconegué que Vidal li passà per fax un escrit, com a model de certificat. Reconegué que el firmà i que ho féu «per un abús de confiança per haver-m'ho demanat un company batle. Som conscient que no hi hauria d'haver fet».

Miquel Vidal afirmà que ho informà favorablement perquè «per construir en sòl rústic és necessària la declaració d'interès general». Incidí, però, que si hagués sabut la destinació final de l'informe «no ho hauria firmat ni tolerat».

El batle de Montuïri, Gabriel Matas, penedit d'haver firmat el certificat, incidí que ho féu perquè recordava actuacions dels cavallistes al poble.

Amb tot, els batles aportaren proves d'actuacions dels cavallistes de ses Salines malgrat certificaren actuacions abans que es constituís formalment l'esmentada agrupació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.