algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Crespí i els seus regidors de Santa Eugènia passen del PSM al grup mixt

Barceló veu «precipitada» la seva decisió i diu que no la hi comunicà

E.B./J.T.Inca/Palma.
El batle de Santa Eugènia i excandidat del PSM a la Presidència del Govern, Mateu Crespí, passà juntament amb els seus quatre regidors al grup mixt del Consistori. La decisió es prengué abans d'un ple municipal i aquesta setmana serà l'agrupació, la que debatrà la seva dissolució per constituir una nova agrupació independent. Així, el PSM perd una de les vuit batlies que tenia.

El secretartari general del PSM, Gabriel Barceló, lamentà una decisió «precipitada» que s'ha produït sense que la hi haguessin comunicada prèviament. De tota manera, Barceló volgué oferir un missatge de «tranquil·litat» a la militància.

D'altra banda, l'agrupació de Manacor donà suport unànime a la nova direcció i, per tant, a l'aposta pel bloc.

La nova Executiva del partit demanarà a tots els qui es plentegin abandonar que «no renunciïn als càrrecs» perquè el projecte del PSM no ha canviat, només l'«estratègia».

La nova Executiva no imposarà la creació d'un bloc a cap agrupació local del partit, i seran aquestes les que decidiran si opten per la coalició o per continuar presentant-se amb les sigles de la formació. Tant la direcció del PSM com la d'EU-EV tenen clar que la coalició s'ha de fer a Mallorca i a Palma. En la resta de casos, l'autonomia dels comitès locals serà total.

Gabriel Barceló ha iniciat ja una ronda de contactes amb les agrupacions, avui es reunirà amb el portaveu a Cort, Pere Muñoz, i demà convocarà per primer pic l'Executiva. La presidenta del partit, Joana Lluïsa Mascaró, confià ahir que tant Muñoz com la regidora Maria Costa reconsiderin la dimissió i «acabin la legislatura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.