algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Condemnat a 3 anys per tràfic de cocaïna un conegut mecenes de l'esport balear

Perelló presideix una fundació que patrocina més de mil esportistes

José Perelló Martín, president de la Fundació FEDEG i de l'equip de futbol del Santa Ponça, ha estat condemnat a tres anys de presó per tràfic de cocaïna. Gràcies a un pacte amb el fiscal, Perelló eludeix la presó per ser tractat de la seva greu addicció a la cocaïna.

José Perelló Martín, de 38 anys, és un conegut mecenes de l'esport a Mallorca. És president de la Fundació Espai Global d'Esports i Cultura (FEGEC), que es presentà oficialment a Palma a finals de 2005 i que, mitjançant patrocinadors, dóna suport a més de 1.000 esportistes a Balears. Perelló també figura com a president del Santa Ponça de futbol i se'l relaciona amb una immobiliària, que és la que apareix com l'espònsor, però ell no ocupa oficialment cap càrrec.

Perelló va ser detingut el maig del 2003 al costat de nou persones més d'ètnia gitana. El fiscal sol·licitava 83 anys per als acusats.

El judici havia de fer-se el passat dijous a l'Audiència de Palma, però s'arribà a un pacte pel qual es reduí les penes dels acusats a 20 anys. Perelló en fou condemnat a 3 però no ingressarà a la presó a causa que se li aplicà la circumstància atenuant de greu addicció, per la qual cosa haurà de ser ingressat en un centre especialitzat per al tractament de desintoxicació.

Entre els clubs relacionats amb la fundació que presideix Perelló estan el bàsquet masculí i femení de Porreres, el bàsquet femení Costa de Calvià, un club d'atletisme, un d'handbol, i un de natació amb aletes.

Quant a la seva relació amb el narcotràfic, quan fou detingut, Perelló declarà que comprava cocaïna a una persona coneguda com «El Farru».

Després, segons les investigacions policíaques, el mecenes oferia en venda la droga a empresaris i persones de més o menys rellevància social de l'illa. Després de la seva detenció va ingressar a la presó de Palma, i un mes després sortí en pagar una fiança de dotze mil euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.