algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Vuit agrupacions locals del PSM mediten presentar-se com a independents

Els dos regidors nacionalistes de Palma, Maria Costa i Pere Muñoz, dimitiran

61680
Diverses agrupacions locals no se senten identificades amb el projecte de Gabriel Barceló.

J.TORRES/G.MAS.Palma.
Vuit agrupacions locals del PSM mediten la possibilitat de presentar-se en candidatures independents a les eleccions de maig de 2007. Després que el XVIII Congrés de la formació nacionalista optàs aquest cap de setmana per constituir un bloc amb Esquerra Unida i ERC. Les organitzacions municipals del partit que no se senten identificades amb aquesta opció es reuniran aquesta setmana per analitzar quines passes fan.

De moment, el PSM de Sóller, Santa Eugènia, Muro, Alaró, Vilafranca, Bunyola, Felanitx i Algaida han previst reunions durant aquesta setmana en les quals s'estudiarà la possibilitat de desvincular-se del partit. Entre les opcions que plantegen aquestes agrupacions, vinculades al moviment renovador, està la de presentar-se amb l'etiqueta de «Nacionalistes per» i el nom del municipi corresponent. La possibilitat que en alguns ajuntaments els representants del PSM es passin al grup mixt tampoc no és rebutjable. Amb tot, tampoc no es pot descartar que, després d'un procés de reflexió, es mantenguin les sigles PSM. Al marge d'aquestes agrupacions, la de Santa Maria ja havia decidit presentar-se com a independent. D'altres comitès locals, com ara Pollença, sa Pobla, Santa Margalida, Maria, Marratxí, Campos, Son Servera, Sencelles, Capdepera, Manacor, Costitx, Esporles, Santanyí i Llubí també tractaran la problemàtica els pròxims dies en un ambient dividit.

Pel que fa a Palma, l'agrupació seguirà les directrius de la nova direcció, després que la dimissió de Pere Muñoz com a secretari general de Ciutat arrossegui tota la seva executiva. La de Muñoz tampoc no serà l'única renúncia d'un regidor de Cort. Així mateix dimitirà l'altra representant municipal, Maria Costa i, per tant, tot el grup municipal haurà de ser rellevat. Els següents a la candidatura eren Tomeu Carrió i Francesca Rigo. Ni al Parlament balear ni al Consell de Mallorca no es preveuen ara dimissions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.