algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Suport unànime de les patronals i sindicats a incloure el REB a l'Estatut

Els socialistes ho consideren un «despropòsit» i no li donaran suport

J.T./E.D.Palma.
Les patronals Caeb i Pimeco, i els sindicats UGT i CCOO, consideraren «altament positiva» la proposta del PP d'incloure a l'Estatut l'equiparament amb les Canàries en el tema de la insularitat, com també el nou Règim Especial de Balears (REB).

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, exposà aquestes opinions expressades a la Mesa de Diàleg Social, en la qual la Caeb i la UGT demanaren que, ja que l'Estatut augmenta les competències dels consells, s'estableixin també mecanismes de control per a aquestes competències i no es retallin els òrgans de participació i representació dels agents socials.

Hi ha discrepàncies entre sindicats i patronals a l'hora d'incloure la carta de drets socials a l'Estatut tal com demanen els primers, i acord a establir en el títol preliminar del text el principi de diàleg social i concertació.

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, avançà ahir que el seu grup no donarà suport a les esmenes que el PP ha fet a l'Estatut sobre el REB i la insularitat. Antich considerà que són un «despropòsit» perquè només responen a l'interès del PP per posar «obstacles a la negociació».

«No acceptarem qualsevol Estatut de darrera hora», advertí el líder socialista, que acusà els populars d'estar «tancant» portes a la reforma i i considerà «greu» que en aquests moments de la negociació es discuteixin «qüestions que no són possibles» i «s'enviïn missatges demagògics a la ciutadania».

Antich advertí que la proposta del PP és la mateixa que desestimà el 1998 el mateix Govern d'Aznar, perquè «anava totalment en contra de l'harmonització fiscal». Amb tot, considerà «bàsic» que es produeixi un «reconeixement de la insularitat» i que es millori el REB actual abans d'iniciar una nova «aventura» que no serà acceptada ni pel Congrés ni per la UE.

La portaveu socialista al Parlament, Francina Armengol, considerà «inconstitucional» que l'Estatut reclami 3.000 milions, com vol el PP, i afegí que les esmenes presentades pel grup majoritari confirmen que Matas «no té interès» per aprovar la reforma i vol evitar que l'Estatut s'assembli a allò que el PP considera el «trencament d'Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.