algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

La Costa del Pins, en el punt de mira

Polítics i activistes anuncien noves protestes per l'estiu

65294
Llauger, Lladó, Puig, Sastre, Peña i Fiol (d'esquerra a dreta) ahir en la roda de premsa. | TERESA AYUGA.

L. PLANAS.Palma.
Aquest estiu es tornaran a registrar protestes a la Costa dels Pins si el Ministeri de Medi Ambient no fa complir la Llei de costes en aquest indret del litoral de Son Servera.

Joan Puig, diputat d'ERC al Congrés; el president d'aquesta formació a les Illes, Joan Lladó; el dirigent d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds, Miquel Àngel Llauger; la regidora d'aquesta formació a l'Ajuntament de Son Servera, Conxi Peña; el portaveu del Lobby per la Independència, Jaume Sastre; i el portaveu del grup ecologista Gadma, Bernat Fiol, oferiren ahir migdia una roda de premsa a Palma per exigir públicament el seu dret de pas per la costa i el compliment de la llei.

El PSM envià el seu suport als convocants de la roda informativa, ja que els seus representants estaven immersos ahir en el congrés del partit. Tret de Llauger, la resta de compareixents ja participà l'estiu passat en una protesta que acabà amb un forcejament amb el guàrdies de seguretat de Ramírez, quan aquests els impediren accedir a la zona del domini públic.

«La nostra obligació és continuar denunciant la situació i exigir que es compleixi la llei, i esperam convocar molta més gent que vulgui exercir el dret de pas en un cas tan greu d'ocupació, perquè qui ho fa és un personatge públic», assegurà Joan Puig. Així, anuncià que presentarà al Congrés una interpel·lació urgent per exigir-ne responsabilitats a la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona. «No pot ser que la ministra es continuï amagant tant de temps i que es deixi pressionar pel senyor X», afegí referint-se a Ramírez. Puig tampoc no descartà presentar el cas a les instàncies europees. ERC té un representant a Brusel·les, l'eurodiputat eivissenc Bernat Joan.

Llauger criticà el Govern Matas pel fet de donar suport al pla «pintoresc i extravagant» d'ús públic que ha presentat Ramírez, que consisteix en visites guiades per als estudiants de Son Servera a la piscina, llevat dels mesos de juliol i d'agost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.