algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els universitaris només hauran de pagar 1 euro per aparcar a via Roma

La taxa va dirigida als usuaris de Sa Riera entre les 20.00 i les 6.00

Els usuaris de la biblioteca de l'edifici de Sa Riera, estudiants de la UIB, podran estacionar el cotxe a l'aparcament subterrani de via Roma per només un euro.

Aquesta taxa només s'aplicarà en horari nocturn, és a dir entre les 20.00 de l'horabaixa i les 6.00 del matí. Els estudiants hauran d'ensenyar el seu carnet d'universitari al mostrador, en lloc de pagar pel caixer automàtic, per tal que la reducció sigui efectiva. La iniciativa és fruit d'un conveni entre la regidoria de Trànsit i Transports i la Universitat.

La majoria d'usuaris de la biblioteca de l'edifici de Sa Riera són estudiants de la UIB, encara que també n'hi van d'altres bandes. Aquesta sala de consulta té horaris específics de nit en època d'exàmens, durant els mesos de febrer, juny i setembre.

«Com que en aquesta zona de Palma hi ha manca de places d'aparcament al carrer, des de l'Ajuntament pensàrem que podíem oferir el pàrquing de via Roma en horari nocturn als universitaris», afirmà el regidor Àlvaro Gijón.

Amb aquesta mesura també s'espera que els cotxes mal aparcats, o estacionats en doble fila, deixin de ser una molèstia als carrers entorn de Sa Riera. Aquests són els de Miquel dels Sants Oliver, Carles I i els voltants de la plaça dels instituts.

La Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP) ha iniciat una campanya amb el nom «Aprova't amb matrícula» per donar a conèixer la iniciativa.

El vicerector de Planificació Econòmica i Administrativa de la Universitat, Josep Aguiló, manifestà que «aquesta classe de convenis són molt profitosos per a la UIB, ja que acosten la institució de referència en matèria educativa a tots els ciutadans». De moment la reducció només s'aplicarà en horari nocturn, però més endavant l'Ajuntament podria estudiar la seva aplicació de dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.