algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Munar durà al ple l'adjudicació de Can Domenge per «transparència»

Perquè es pugui aprovar el PP haurà de votar a favor de la venda

La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, ha renunciat a signar el decret d'adjudicació dels terrenys de Can Domenge perquè sigui el ple de la institució qui ho faci. La decisió es justifica per la «importància» i «expectació creada» i «per garantir una major transparència i coneixement de l'adjudicació». Perquè es pugui aprovar, el PP hi haurà de votar a favor en la sessió del cinc de juny, ja que PSIB, PSM i EU-EV ho faran en contra.

L'expedient de Can Domenge, que avui es veurà en comissió informativa, desestima les observacions fetes per la societat quanyadora del concurs, Ferratur-Sacresa, i per la segona classificada, Vèrtix, i adjudica la venda i urbanització dels 52.262 metres quadrats de terrenys a Ferratur-Sacresa per un import de 30 milions d'euros. La guanyadora haurà de fer realitat el projecte del famós arquitecte francès Jean Nouvel abans de 2009.

En canvi, el ple del Consell no decidirà encara sobre la requalificació dels terrenys de Son Espases, requisit indispensable perquè es puguin començar les obres del nou hospital, i no serà fins el ple de juliol quan se sotmetrà a votació l'autorització que aprovà inicialment la Comissió d'Urbanisme.

Per altra banda, en aquest ple tant el PSIB com el PSM demanaran una modificació del Pla Territorial, els primers amb l'objectiu que es condicioni el creixement urbanístic previst a la construcció d'habitatges a preu taxat -una proposta que ha fet el mateix Consell per a la zona de Palma-; mentre que els segons reclamaran canvis en aquest sentit, però també per eliminar el segon cinturó de Palma, limitar els nous camps de golf o aturar la construcció d'autopistes al litoral.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.